Opgeschoten motorfanaten blokkeren de weg en irriteren midden in de nacht de inwoners van Pattaya

PATTAYA:- Een grote bende straatracers, naar verluidt soms blagen van slechts 14 tot 20 jaar oud, hield een illegale racewedstrijd in het subdistrict Nong Pla Lai nabij Pattaya en veroorzaakte extreme ergernis bij de bewoners.

Volgens getuigen verzamelde de bende zich afgelopen nacht om met hun motorfietsen te racen, motoren die vermoedelijk illegaal gemodificeerd zijn, om met meer lawaai sneller te kunnen rijden.

De groep verzamelde zich op snelweg 36, gelegen in het subdistrict Nong Pla Lai. Ze blokkeerden de weg, startten hun motoren en veroorzaakten ondraaglijke overlast voor de lokale bewoners, zo melden getuigen. De raceactiviteiten zij. al enkele weken aan de gang, zo vertelde sommige gefrustreerde getuigen.

Er deden ruim honderd mensen mee aan de race, zeiden getuigen. Sommigen voerden gevaarlijke stunts uit, zoals wheelies, terwijl anderen luid aan weerszijden van de weg stonden te juichen. Geen van hen droeg een motorhelm en respecteerde volgens getuigen de veiligheid van andere weggebruikers totaal niet.

Sommige bewoners hadden er genoeg van en waarschuwden de politie om de groep te komen arresteren, maar deze motorrijders verspreidden zich vaak snel en vluchtten naar nabijgelegen steegjes en soi’tjes. 

Nadat de politie was weggegaan, keerden ze terug en gingen door vrolijk door met racen zonder zich om anderen te bekommeren.

Bewoners in de omgeving van de weg dringen er bij de politie  op aan om de wet strikt te handhaven op deze tienerracers en mogelijk ook op hun ouders.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: TMN cable tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!