Opgeschaalde politiepatrouilles in Pattaya zorgde ervoor dat er geen druppel alcohol tijdens Khao Phansa werd verkocht

PATTAYA:- De politie en aanverwante autoriteiten van Pattaya voerde gisteren op grote schaal patrouilles uit om ervoor te zorgen dat bedrijven zich aan het alcoholvrije verkoopbeleid hielden tijdens het einde van de boeddhistische vastentijd.

Gisteren markeerde het einde van de boeddhistische vastendag. Het einde van de boeddhistische vastentijd verwijst naar de afsluiting van de boeddhistische vastentijd, ook bekend als Vassa of Khao Phansa. Het is een periode van drie maanden waarin boeddhistische monniken traditioneel in hun kloosters verblijven voor intensieve meditatie en onderwijs.

Het einde van de boeddhistische vastentijd markeert een belangrijke religieuze viering, en in sommige regio’s kunnen er verschillende tradities en ceremonies bij betrokken zijn. Het verbod op alcoholgebruik gedurende deze tijd is zo’n naleving.

Rond 21:00 uur kwamen 30 politieagenten en stadsautoriteiten van Pattaya bijeen om een ​​stadsbrede patrouille te starten. Hun doel was ervoor te zorgen dat tieners zich niet misdroegen en dat winkels (met uitzondering van belastingvrije winkels op de luchthaven) op zaterdag 40 oktober van 00:01 tot 24:00 uur geen alcohol verkochten, in overeenstemming met het beleid van de Koninklijke Thaise politie.

Volgens “Snelle Jelle” onze stadsreporter leek het erop dat de meeste uitgaansgebieden relatief rustig waren, waarbij bars besloten een dag te sluiten vanwege het alcoholverbod.

Het strandgedeelte werd daarentegen veel drukker, vooral met Thaise toeristen. De autoriteiten van Pattaya patrouilleerden ook op het strand om te voorkomen dat mensen zich schuldig zouden maken aan wangedrag. Het bleek dat de meeste mensen de wet gretig gehoorzaamden, aangezien er niets illegaals werd ontdekt.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!