Ook op Koh Samui gaat het niet zoals het zou moeten gaan met 20 nieuwe infecties op het eiland

SURAT THANI:- Koh Samui registreerde gisteren 20 Covid-19-gevallen, de hoogste stijging in één dag sinds de heropening voor het toerisme, hoewel de lokale autoriteiten erop aandrongen dat de caseload het sandbox-programma van het eiland niet zal laten ontsporen.

De ontdekking van de infecties veroorzaakte een alarm voor de volksgezondheid in het eilanddistrict.  Van de gediagnosticeerde patiënten behoorden er 16 tot een infectiecluster dat is terug te voeren op een kassier in een plaatselijk fitnesscentrum.

Vier besmette personen zijn een gezin van drie en een vreemdeling die vanuit Bangkok naar het eiland waren afgereisd.

Het Samui Plus-model, dat het Phuket-sandboxprogramma nabootst, werd uitgebreid tot volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen met toeristische routes met verzegelde routes.  Het programma begon op 15 juli en omvat ook de nabijgelegen Koh Phangan en Koh Tao.

Woensdag heeft het Covid-19-situatiebeheercentrum in het district Koh Samui mensen die op 16 juli de Speedy Lounge & Bar-nachtclub op het strand van Lamai en op 16, 17 en 23 juli de Black Bamboo Club bezochten, voor één Covid19 test in het Koh Samui Hospital opgeroepen als ze griepachtige omstandigheden ervaren, of een tijdelijk verlies van geur of smaak ervaren.

Ondertussen werden 10 vissers die vanuit het naburige Nakhon Si Thammarat bij de Bang Rak-pier in tambon Bor Phut aankwamen, voor een Covid19 test naar het ziekenhuis gestuurd.

Iedereen die van buiten Samui op het eiland is aangekomen, moet plaatselijk een test ondergaan als ze geen documentair bewijs hebben van een negatief testresultaat dat 72 uur voor aankomst is verkregen. Het bewijs moet worden afgegeven door een staats- of particulier ziekenhuis dat gecertificeerd is om de test uit te voeren door het departement Medische Wetenschappen.

Het districtshoofd van Koh Samui, Khun Theerapong Chuaychu, zei dat de Covid-19-infecties geen bedreiging vormden voor het sandbox-programma.  Hij zei dat de autoriteiten een aanklacht hebben ingediend tegen de eigenaren van uitgaansgelegenheden die open bleven na sluitingstijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: De Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!