Onze zuiderburen mogen in het “Land van de Glimlach” hun borst nat maken, zware boetes voor menige Franse toerist in zicht!

THAILAND:- De Thaise autoriteiten hebben besloten streng op te treden tegen onze zuiderburen! De Fransen worden in veel enquêtes als de slechtste toeristen ter wereld beschouwd en komen dan ook regelmatig in het nieuws. Of het nu in Spanje is, waar jongeren midden in een hittegolf een bosbrand hadden kunnen veroorzaken. Of meer recent in Thailand, waar de lokale bevolking zegt erg geïrriteerd te zijn door het gedrag van onze zuiderburen.

Inderdaad, de politie van Phuket heeft dagelijks te maken met tal van criminele daden, ongepast gedrag en onbeschofdheden van Franse burgers. Deze problemen zijn vooral geconcentreerd in de badplaats Patong, die wereldberoemd is om zijn stranden en bruisende nachtleven.

Geconfronteerd met talloze meldingen en arrestaties, bracht de Franse consul in Thailand half maart een spoedbezoek aan Phuket om de lokale autoriteiten te ontmoeten. De consul moedigde hen aan om streng te zijn tegenover deze toeristen die de lokale regels en wetten niet respecteren.

Franse criminelen voelen zich zo op hun gemak in dit land, dat een groep een paar weken geleden niet aarzelde om een van de belangrijkste wegen van Patong te blokkeren om zonder enige toestemming een rapclip op te nemen! Met de goedkeuring van de Franse ambassade besloot de politie van Phuket op te treden om een einde te maken aan deze vele criminele daden.

Hierna werd een vergadering gehouden in aanwezigheid van de hoofden van de politie, de toeristenpolitie, de immigratie, het leger en de procureurs van Phuket om het juridische kader te definiëren waarbinnen handhavingsacties tegen de verantwoordelijken voor dit gedrag en deze misdaden kunnen plaatsvinden. Verschillende wegen zijn verkend, waaronder zware boetes, gevangenisstraffen, de annulering van visa en zelfs regelrechte uitzetting uit het koninkrijk!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Julie Docsterd
Bron: vakantie web.be 

Eén gedachte over “Onze zuiderburen mogen in het “Land van de Glimlach” hun borst nat maken, zware boetes voor menige Franse toerist in zicht!”

  1. Wij zijn “gast” in dit gastvrije land, wij moeten ons dan ook als gast gedragen. Dat het met vreemdelingen in ons land anders verloopt is geen excuus om hier buiten de wet te handelen. Wie zich gedraagt hoeft geen boetes te vrezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!