‘Nieuwsverslaggever’ gearresteerd met 180 kg marihuana in zijn busje

~NIEUWS VERSPREIDT ZICH ALS EEN LOPEND VUURTJE~
(Nieuws verspreidt zich snel)

NAKHON PHANOM: Een man die beweert een journalist bij een Thaise krant in Bangkok te zijn, is gearresteerd nadat een marinepatrouille 180 kilo gecomprimeerde marihuana in zijn busje voorzien een nieuwslogo nabij de Mekong-rivier in het That Phanom-district aantrof.

Een patrouille van de Mekong Riverine Unit (MRU) heeft de uit Kalasin afkomstige khu. Phattanachai Khamphukaew, langs de rivieroever in Tambon Phra Klangthung aangehouden toen hij maandag laat in de nacht zakken in zijn busje laadde.

De zakken bleken 180 repen gecomprimeerde marihuana te bevatten, elk met een gewicht van één kilogram, zo vertelde kapitein Rit Nathawong, commandant van de MRU’s Nakhon Phanom provincie-eenheid, gisteren tijdens een mediabriefing.

Hij verklaarde dat de 37-jarige man, een buschauffeur was die beweerde voor een krant te werken dat een kantoor in Bangkok had.  Hij had een verslaggeverskaart en zijn busje met daarop een ‘nieuws’-logo afgebeeld.

Volgens de kaart van zijn verslaggever was hij geaccrediteerd bij een krant genaamd Sathon Sangkhom in Bangkok.

Tijdens het verhoor zei de verdachte dat hij geen werk meer had als buschauffeur en deze tijd gebruikte om drugs te vervoeren voor iemand die hem 50.000 baht betaalde.  De drugs waren bestemd voor Bangkok.

Hij zei dat het de eerste keer was dat hij het deed, maar de agenten waren niet overtuigd, zei kapitein Rit.  De in beslag genomen drugs waren ongeveer 2 miljoen baht waard.

De afgelopen maand is meer dan 2 ton marihuana in beslag genomen in de provincie Nakhon Phanom, zo verklaarde de kapitein.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattanapong Sripiachai
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!