Nieuwe maatregelen ingesteld om de veiligheid van voedsel bezorgdiensten te vergroten

~DE RAVEN ZULLEN JE GÉÉN BROOD BRENGEN~
(Je zult moeten werken voor de kost)

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft strengere regels ingevoerd voor voedselbezorgdiensten.  Dit is bedoeld om het vertrouwen en de veiligheid te vergroten van mensen die van deze dienst gebruik maken tijdens de Covid-19 pandemie.  

Dr.  Suwanchai Wattana-Yingcharoenchai, directeur-generaal van de afdeling ziektebestrijding, zei na een ontmoeting met vertegenwoordigers van de bezorgdienst dat zijn afdeling de bezorgdiensten had geïnstrueerd om hun werknemers te controleren en te begeleiden, zodat ze zich strikt aan de vier regels houden: 

1. Bezorgdiensten moeten hun werknemers informatie verstrekken over veilige voedsellevering.  Bij het afleveren dient een afstand van minimaal één meter tot de klant te worden aangehouden, etenswaren mogen niet op de grond worden geplaatst.  

2. Alle restaurants die bezorgdiensten gebruiken, moeten zorgen voor netheid en hygiëne.  Voedsel moet vers worden gekookt.  Vleesgerechten moeten langer dan vijf minuten op een temperatuur van maar liefst 70 graden Celsius worden bereidt.

3. Het personeel van de voedseldistributie moet bij hun bedrijf geregistreerd zijn en tijdens het werk hygiënische bescherming of een stoffen gezichtsmasker dragen.  Bezorgers moeten vaak hun handen wassen met zeep of handdesinfecterend middel op alcoholbasis, vooral voor en na elke aflevering.  Wacht buiten op het eten en houd afstand tot de restaurantmedewerkers.  U moet uw handen wassen na gebruik van het toilet en na het omgaan met geld.  U moet uzelf te allen tijde controleren op verdachte symptomen.  Indien nodig moeten ze hun werk onderbreken en onmiddellijk medische hulp inroepen.  

4. Klanten dienen minimaal één meter verwijderd te zijn van een bezorger.  Elektronische betalingssystemen moeten voorrang hebben;  het exacte bedrag in contanten moet klaarliggen om contact te vermijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise gezondheidsautoriteiten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!