Niet alleen in Pattaya komt het nu met bakken uit de hemel maar héél Thailand

BANGKOK:- Het TMD voorspeld verspreide onweersbuien, waarvan sommige hevig, wat de kustplaats Pattaya nu ervaart, maar óók de noordelijke, centrale, oostelijke en zuidelijke (oostkust) regio’s, ervaren de regens terwijl Bangkok en omgeving een kans van 80% kans op regen heeft.

Dit weerpatroon is te wijten aan een lagedruksysteem dat zich door de lagere centrale regio, de oostelijke regio en de hogere zuidelijke regio beweegt en samenkomt met een gematigd hogedrukgebied boven China. De zuidwestelijke moesson blijft intussen de overhand hebben op de zuidelijke regio en de Golf van Thailand.

De bewoners in deze gebieden wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met zware en opeenhopende regenval, die kan leiden tot plotselinge overstromingen en zandverschuivingen, vooral in heuvelachtige gebieden nabij waterwegen en laaggelegen gebieden.

Voor de Andaman Zee en de Golf van Thailand wordt verwacht dat de golven ongeveer 1 meter hoog zullen zijn, en meer dan 2 meter in gebieden met onweersbuien. Kleine vaartuigen worden geadviseerd voorzichtig te zijn en niet te varen in gebieden met onweer.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!