Nationaal park Chiang Mai roept het leger van Thailand op om in te grijpen en te helpen bij het bestrijden van immense bosbranden

CHIANG MAI:- Nu de bosbranden al meer dan een week woeden, heeft het management van het Ob Luang Nationaal Park in Chiang Mai besloten om hulp van het derde leger in te roepen. Tot nu toe is ruim 33.000 rai (5.280 hectare) bosgebied in het nationale park verwoest.

Khun Kritsayam Kongsatree, directeur van het 16e administratiekantoor voor beschermde zones, zei dat parkfunctionarissen hadden geprobeerd de branden die al meer dan een week woedden te blussen, maar daar niet in waren geslaagd, voornamelijk omdat lokale dorpelingen wilde planten te oogsten of op dieren te jagen. Hij uitte ook de mening dat lokale bevolking het vuur veroorzaakten om wraak te nemen op parkfunctionarissen die hen bevolen te stoppen met jagen.

Hij klaagde dat, hoewel het park gesloten is voor het publiek, lokale dorpelingen er toch in slaagden naar binnen te sluipen om te jagen, eetbare planten te verzamelen en branden te stichten.

Daarom heeft zijn kantoor hulp moeten zoeken bij het Derde Legergebied om twee eenheden parachutisten te sturen om voornamelijk in de bossen te patrouilleren om te voorkomen dat dorpelingen nieuwe branden zouden stichten en om eventuele branden die ze zien ontstaan ​​te blussen, zei Kritsayam.

De parkfunctionarissen, gesteund door verschillende lokale instanties, hebben tevergeefs geprobeerd de branden te blussen die de bossen in de drie districten Hot, Chom Thong en Mae Cham hebben geteisterd. Tot nu toe hebben branden alleen al in het Hot-district 33.000 rai van Ob Luang National Park beschadigd.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!