Naar alle verwachting zullen er vanaf 8 januari weer drommen Chinezen naar vliegen als China de quarantainemaatregel schrapt

THAILAND:- China schrapt quarantainemaatregelen voor buitenlandse aankomsten vanaf 8 januari, in wat wordt gezien als een boost voor de Thaise toeristenindustrie.

De Chinese gezondheidsautoriteiten liet weten dat na bijna drie jaar van strikte pandemische grensbeperkingen de uitreisbeperkingen voor de Chinese bevolking zou opheffen. Voordat de pandemie in 2020 genadeloos toesloeg, was China de grootste overzeese markt van het Thaise toerisme.

De nationale gezondheidscommissie van China, het NHC, voegde eraan toe dat reizigers slechts 48 uur voor de vlucht een PCR-test nodig hebben om China binnen te komen.

“Volgens de nationale gezondheidsquarantainewet zullen er geen quarantainemaatregelen voor besmettelijke ziekten meer worden genomen tegen inkomende reizigers en goederen”, aldus de NHC.

De beperkingen die het aantal internationale vluchten beperken, zullen ook worden afgeschaft, voegde het eraan toe.

De maatregelen gaan in op 8 januari, wanneer Covid-19 wordt gedegradeerd van een eersteklas infectieziekte van klasse A naar klasse B.

De aankondiging veroorzaakte een piek in aan China gerelateerde aandelen op de Stock Exchange of Thailand (SET), terwijl zoekopdrachten naar Chinese internationale vluchten ook zeven keer zo hoog werden.

“Dit is goed nieuws voor de Thaise toeristenindustrie, die sterk afhankelijk is van Chinese toeristen”, zei een SET-bron.  “In 2019, vóór de pandemie, bezochten ongeveer 11 miljoen Chinese toeristen Thailand, of 27% van bijna 40 miljoen totale buitenlandse aankomsten.”

Thailand kan nu een enorme toestroom van toeristen uit China verwachten tijdens Chinees Nieuwjaar op 22 januari.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: kaohooninternational.com

Eén gedachte over “Naar alle verwachting zullen er vanaf 8 januari weer drommen Chinezen naar vliegen als China de quarantainemaatregel schrapt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!