Mysterieuze steenschildpad in een Thais cassave veld brengt het hoofd op hol bij gelukszoekers 

KORAT:- Er is een kolossale steenschildpad gevonden, dat lijkt op een mythisch wezen dat betoverd is, het dier lag genesteld in een cassaveveld in Nakhon Ratchasima, wat nieuwsgierigheid en ontzag wekt bij lokale fietsers en dorpelingen. 

Dit natuurlijke wonder, ontdekt door een fietsgroep die de Khonburi-regio verkende, is een onderwerp van fascinatie en speculatie geworden, waarbij sommigen zelfs lotnummers hebben getrokken uit de patronen op het schild.

Fietsers die de landelijke landschappen van Korat verkenden, stuitten op een buitengewoon schouwspel: een gigantische rots met een griezelige gelijkenis met een schildpad, gelegen te midden van een plaatselijk cassaveveld. De ontdekking, gelegen op de grens tussen de dorpen New Moon en Klong Yang in het district, heeft veel aandacht getrokken vanwege zijn ongewone en wonderbaarlijke natuurlijke vorm.

Bij verder onderzoek, begeleid door het dorpshoofd, bleek dat de indrukwekkende steen, die ongeveer 2 meter boven de grond uitstak en naar schatting maar liefst 4 ton woog, een basis leek te hebben die diep in de aarde reikte.

Het dorpshoofd onthulde dat de gemeenschap dit land al tientallen jaren bebouwt en dat de rots deel uitmaakt van het bezit van de lokale bevolking. Er wordt vermoed dat de fundering van het rotsblok diep onder de grond kan worden begraven, mogelijk met een gewicht van tientallen tonnen, waardoor het onbeweeglijk wordt.

Hoewel zijn buitengewone vorm, vergelijkbaar met die van een tot steen vervloekte reuzenschildpad, voor buitenstaanders misschien vreemd lijkt, beschouwt de lokale bevolking het als een natuurlijke gebeurtenis. Ze hechten geen bijgelovig geloof aan de rots, maar waarderen eerder de gevarieerde vormen die de natuur kan aannemen, afhankelijk van individuele percepties.

Voor hen lijkt de rotsformatie duidelijk op een gigantische schildpad, en sommigen gebruiken het zelfs voor het trekken van lotnummers, met als meest recente geluksgetal 887.

Het uiterlijk van de steenschildpad heeft niet alleen de belangstelling van de lokale gemeenschap gewekt, maar is ook een intrigerend punt voor bezoekers geworden.

Olleke Bolleke in Thailand

Bron: Khoasod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!