Myanmarese rebellen vallen grensstad Payathonzu aan, Thailand verhoogd zijn waakzaamheid

KANCHANABURI:- Dikke rook en vlammen stegen op boven de gemeente Payathonzu in Myanmar, tegenover het district Sangkhla Buri, toen rebellen gisteravond regeringsinstallaties daar aanvielen. De doelwitten van brandstichters waren onder meer het stadskantoor en militaire transport- en communicatiefaciliteiten. 

Geweervuur ​​en explosies waren van over de grens te horen. 
De branden begonnen rond 22.00 uur en waren duidelijk zichtbaar vanaf de Thaise kant van de grens. Payathonzu, een stad in de Karen-staat in Zuid-Myanmar, is slechts 800 meter van het dorp Nong Lu in het district Sangkhla Buri, waar Three Pagodes Pas ligt. 

Er waren geen onmiddellijke meldingen van schade of slachtoffers van de gevechten. Khun Suthiporn Siwawetpikul, het districtshoofd van Sangkhla Buri, gaf opdracht tot de inzet van vrijwilligers voor territoriale verdediging bij de “Drie Pagodas grensovergang” om de situatie in de gaten te houden.

Kolonel Thatdet Abuarat, de plv. commandant van de Lat Ya Task Force, gaf opdracht tot patrouilles langs de grens om de veiligheid te waarborgen. 

Ook werden voorbereidingen getroffen om humanitaire hulp te bieden aan mensen die over de grens zouden kunnen vluchten om aan de gevechten te ontkomen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!