Monnik gelaïciseerd nadat hij tijdens de nachtelijke uren in een busje op het strand van Na Jomtien werd betrapt

NA JOMTIEN:- Een  monnik is gisteren uit zijn ambt gezet nadat hij in de nachtelijke uren door bezorgde bewoners werd betrapt. De bewoners hadden gezien dat hij in een busje rondreed en genoot van het uitzicht op zee op het Na Jomtien-strand in Sattahip.

Het dorpshoofd van Na Jomtien Village 10, Khun Udom Suwankana, ging samen met zijn assistenten naar Na Jomtien Beach, om met de bewoners voor het restaurant Khao Tom Setthi in gesprek te gaan. De bewoners vroegen zich af of de man werkelijk een monnik was en of zijn gedrag wel gepast was.

Op het strand trof het dorpshoofd en zijn gevolg de monnik aan, hij werd geïdentificeerd als de 76-jarige Luang Ta Noo Thi Thinrat, zittend op de bestuurdersstoel in oranje monnikskledij. Desgevraagd kon hij echter zijn huidige monnikscertificaat niet overleggen en hij had alleen een oud certificaat afgegeven in 1991 van Wat Jomsri in de provincie Udon Thani.

In het busje vonden de autoriteiten verspreid voedsel voor aalmoezen, waarvan sommige al verrot waren, een stapel uitwerpselen en verschillende vrijetijdskleding, waarvan hij beweerde dat deze van zijn gehandicapte zoon was.

Phra Luang Ta Noo Thi beweerde tegenover de autoriteiten dat hij vanuit zijn woonplaats in de provincie Nakhon Ratchasima naar Sattahip was gereden om zijn gehandicapte zoon (niet ter plaatse aanwezig) naar het strand te brengen. Hij voerde aan dat geen enkele politieagent hem bij controleposten had ondervraagd, omdat ze hem goed kenden. Hij verklaarde dat hij tot priester was gewijd omdat hij te oud was om nog iets anders te doen. Nu hij uit het ambt was gezet, wist hij niet zeker wat hij nu moest doen en was hij van plan terug te rijden naar zijn geboorteplaats.

De autoriteiten concludeerden dat, hoewel autorijden geen ernstig misdrijf is voor een monnik, de Opperste Sangha Raad monniken heeft verboden auto te rijden. Ze voegden eraan toe dat Luang Ta Noo Thi’s bewering dat hij ’s nachts naar het strand reed, ook het imago van boeddhistische monniken schaadde. Bovendien had hij geen duidelijke banden met welke tempel dan ook en beschikte hij niet over een actueel monnikscertificaat.

Daarom besloten de monniken die de autoriteiten vergezelden Luang Ta Noo Thi te laïciseren voordat ze hem toestonden terug Udon Thani te rijden.

Volgens berichten in de lokale media werd Luang Ta Noo Thi in het verleden beschuldigd van het gebruik van dieren, zoals honden, geiten en ezels, om karren te trekken om aalmoezen te vragen. Deze actie had tot gevolg dat hij meerdere keren werd beschuldigd van dierenmishandeling en uiteindelijk eerder uit zijn ambt werd gezet.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!