Monnik in Noord Thailand schopt de 16-jarige jongen in het gezicht omdat hij geen eten koopt

~DE HOORNS LATEN ZIEN~
(Zich vijandig tonen)

LAMPANG: – Een 16-jarige jongen werd in zijn gezicht geschopt nadat hij had geweigerd eten voor een monnik te kopen.  De verontwaardigde maar bovenal woedende moeder ging aangifte doen bij majoor Kanok Wangjaifoo op het politiebureau van Ko Kha in de provincie Lampang.  

Ze vertelde dat zoon schop in het gezicht van een monnik van de plaatselijke tempel in haar dorp gekregen nadat haar zoon niet voor het slaafje van de monnik wilde spelen en dus geen eten voor de man kocht.

De moeder vertelde dat haar zoon een jonge novice in de tempel ging bezoeken.  Terwijl ze spelletjes speelden, kwam een ​​monnik naar hem toe en zei tegen de jongen dat hij eten voor hem moest kopen in een restaurant op 5 kilometer van de tempel.  Het was een warme dag en zijn benzinetank was bijna leeg, dus de zoon vertelde de monnik dat hij dat niet deed. 

De monnik vroeg hem waarom hij niet deed wat hem gevraagd werd.  De zoon informeerde de monnik een paar keer dat hij niet genoeg benzine in de tank had, waarop de monnik in woede ontstak en schopte de jongen recht in zijn gezicht.  De jongen sprong op en begon terug te vechten.  Er waren jonge monniken in de buurt die de strijd stopten om verder te gaan.  De jongen raakte gewond aan de ogen, zijn nek en beide armen.

De monnik heeft zich tot om heden niet verontschuldigd maar stuurde wel familieleden om te komen onderhandelen. De moeder zegt dat ze geen geld wil, maar gerechtigheid zoekt. De grootmoeder van de jongen vertelde dat ze teleurgesteld was in de monnik.  

Dit is de eerste keer dat deze monnik zoiets heeft gedaan, maar als monnik verwacht ze beter van hem als vertegenwoordiger van het boeddhisme.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Sanook News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!