Moederdag brengt weer een lang vakantieweekend in Thailand met een TikTok Food festival naar Pattaya

PATTAYA:- Als het voelt alsof Thaise banken en overheidsdiensten om de haverklap sluiten, zal het komende lange vakantieweekend aanvoelen als déja vu, bijna direct volgend op het zojuist afgesloten superlange vakantieweekend.

Moederdag in Thailand, welke samenvalt met de 91e verjaardag van de koningin-moeder, wordt groots gevierd op 12 augustus, waarbij Pattaya gekleurd gaat worden met blauwe tinten. Aangezien deze speciale gelegenheid dit jaar in een weekend valt, wordt de vervangende feestdag op de volgende maandag 14 augustus gevierd.

Als gevolg hiervan zullen de meeste overheidsinstellingen en een reeks banken, waaronder de Thaise immigratiedienst, gedurende de driedaagse feestdag gesloten zijn. Om overlast te voorkomen wordt mensen geadviseerd om van te voren goed te plannen.

In tegenstelling tot de vorige zesdaagse vakantie met twee religieuze Boeddhadagen die een verbod op de verkoop van alcohol oplegden, zullen dergelijke beperkingen niet gelden voor deze Thaise feestelijke gelegenheid. Op Moederdag is het toegestaan om een ​​drankje te drinken met lieve oude moeder des vaderlands.

Naast deze vakantie-opwinding staat er een unieke intrigerende gebeurtenis op het punt te gebeuren. Het TikTok FoodFest in Central Mall in Pattaya biedt een uitstekende gelegenheid om samen te werken met je favoriete social media-influencers en deel te nemen aan spannende games en wedstrijden. Misschien vindt u zelfs mogelijkheden om inhoud te maken die uw volgers kan verzamelen, waardoor u in de influencer-sfeer terechtkomt.

Als u ambities koestert om over een catwalk te lopen, dan zijn de aanstaande FashionTV Model Awards op Pattaya Beach een evenement tijdens het Thaise vakantieweekend dat de moeite waard is om je voor te registreren. En als u denkt dat u de charme van een knappe jongeman of de gratie van een verfijnde dame vertoont, zou dit uw gouden kans kunnen zijn om met de Thaise bevolking te concurreren.

Maar nu een wat serieuzer onderwerp, uw gelooft het misschien niet, maar soms is uw nieuwbeer werkelijk serieus en dat betreft: de Thaise politiek lijkt deze week een tijdelijke pauze in te lassen nu het Thai Charter Court nadenkt over een constitutioneel dilemma. De vraag die voorligt, draait om de vraag of het grondwettelijk is dat het parlement een herbenoeming van de leider van de Move Forward-partij, Pita Limjaroenrat, voor de functie van premier afwijst na een eerste mislukte stemming.

Het officiële besluit over de nieuwe Thaise premier en de daaropvolgende stemming worden uitgesteld tot 16 augustus. Tot die tijd vieren Thaise regeringsfunctionarissen – zoals de meeste mensen in het hele land – het lange Moederdag-vakantieweekend.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!