Ministerie van Digitale Economie en Maatschappij in Thailand ontkracht nepnieuws over militaire voorbereiding op staatsgreep

BANGKOK:- Het ministerie van Digitale Economie en Maatschappij (DES) heeft mensen verwittigd over het feit dat er een staatsgreep in Thailand op handen zou zijn. De mensen moeten dit nieuws niet geloven maar worden tegelijkertijd ook gewaarschuwd worden om deze onzin op social media te delen of verder verder te versturen. Volgens het fabeltje dat op internet rondgaat zouden 300 militaire officieren betrokken zijn om premier-generaal Prayut Chan-o-cha vast te houden ter voorbereiding op een staatsgreep.

Het DES heeft contact opgenomen met het Koninklijke Thaise leger en kreeg te horen dat deze informatie onjuist is”, aldus de woordvoerster van het ministerie, Khun Nopphawan Huajaiman, deze middag..

“Het leger verklaarde ook dat degenen die dit nepnieuws verspreidden er duidelijk op uit waren om de stabiliteit van de regering en het leger te ondermijnen, en dat ze aangifte bij de politie hadden ingediend met het verzoek om juridische stappen tegen de geruchtenmakers te ondernemen”.

Khun Nopphawan drong er bij mensen op aan om dergelijke berichten niet te delen, omdat ze alleen maar verwarring en publieke paniek zouden zaaien.  Ze stelde voor dat mensen de laatste updates over het leger ontvangen via officiële kanalen van het Ministerie van Defensie en het Koninklijke Thaise leger.

 “Het verspreiden of delen van nepnieuws via online kanalen is een overtreding van de Wet computercriminaliteit en het Noodbesluit openbaar bestuur in noodsituaties, waar zowel boetes als gevangenisstraf op staan”, zo waarschuwde ze.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!