Minister van Justitie prijst Thaksin als de ‘vredestichter’ in Thailand

BANGKOK:- De veroordeelde voormalige premier Thaksin Shinawatra is teruggekeerd naar Thailand om juridische consequenties te ondervinden omdat hij een vredestichter is die zich inzet voor verzoening in Thailand, zo beweerde minister van Justitie, Khun Tawee Sodsong deze week in het parlement tijdens een debat over het begrotingswetsontwerp van de regering.

Hij verdedigde de uitvaardiging van een ministeriële regeling die veroordeelden toestaat hun straf buiten de gevangenis uit te zitten. Hij zei dat er drie jaar geleden al een regeling over dezelfde kwestie was uitgevaardigd, maar dat de gevangenisautoriteiten pas vorig jaar in actie kwamen.

Hij benadrukte dat de verordening niet specifiek Thaksin ten goede komt, maar alle gekwalificeerde veroordeelden, en voegde eraan toe dat de gevangenis geen plaats is waar veroordeelden worden gedood of gemarteld en dat elke zieke gevangene het recht heeft om in ziekenhuizen te worden behandeld buiten de gevangenis. .

Op de vraag of Thaksin daadwerkelijk ziek is, zei Tawee dat hoewel hij Thaksin niet bezocht in het Police General Hospital, de artsen daar bevestigden dat de voormalige premier aan tal van ziektes onder de leden had.

Sinds zijn aankomst in Thailand in augustus ligt Thaksin langer dan de vereiste 120 dagen in het ziekenhuis. Tawee zei dat hij wachtte op een rapport van de directeur-generaal van het Department of Corrections en ziekenhuisartsen over de vraag of Thaksin langer in het ziekenhuis zou mogen blijven.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!