Minister van gezondheid, Khun Anutin bekent dat zijn opmerking over het Covid19 virus een zwakke’ opmerking is

BANGKOK:- De Thaise Minister van Volksgezondheid, Anutin Charvirakul verdedigde zijn eind vorige week gemaakte opmerking waarin hij Covid-19 een “krajok” (zwak) virus noemde dat niemand zal schaden en iedereen weet hoe hij voor zichzelf moet zorgen.

De opmerking van Anutin leidde tot wijdverbreide kritiek dat de autoriteiten overmoedig waren nu het aantal infecties daalt.  Sommige gebruikers van sociale media bekritiseerden Anutin voor het bagatelliseren van een ziekte die tot nu toe meer dan 20.000 mensen in Thailand het leven heeft gekost.

“Het is duidelijk dat Thaise mensen tegenwoordig het nieuwe coronavirus beter begrijpen”, zei Anutin.  “De meeste mensen zijn ook bereid om te voldoen aan de ziektebestrijdingsmaatregelen die zijn aangekondigd door het ministerie van Volksgezondheid, wat ertoe heeft geleid dat Thailand slechts een besmettingspercentage van 2,2 procent heeft.

“Toen ik zei dat het Covid-19-virus zwak is, bedoelde ik dat het een beheersbare ziekte is als we eenmaal de aard ervan begrijpen en hoe we onszelf kunnen beschermen, zoals het dragen van maskers, afstand houden en regelmatig onze handen wassen”, zei hij.

Anutin voegde eraan toe dat Thailand op schema lag en bijna 100 miljoen doses van het Covid-19-vaccin had toegediend sinds de rit in februari begon.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid heeft Thailand tot nu toe meer dan 98 miljoen doses Covid19 vaccins toegediend, waarbij 43,6 miljoen mensen of 62,5 procent van de bevolking beide prikken kregen.

“Degenen die twee inentingen hebben gekregen, kunnen contact opnemen met vaccinatie-eenheden om een ​​booster-injectie te plannen om hun immuniteit te verhogen”, zei Anutin.  “Vaccinatie is de sleutel tot bescherming tegen Covid19 virus, zelfs nadat een nieuwe variant is gevonden, omdat gevaccineerde patiënten een significant lager risico op ernstige symptomen en overlijden hebben in vergelijking met niet-gevaccineerde patiënten.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!