Mijn waarde collega Dick lijdt aan het zelfde syndroom als uw nieuwsbeer

~IK HEB ER DE KRACHT NIET MEER VOOR~
(Een euforische uitspraak van de Nederlandse zanger Gerard Joling)

BANGKOK:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke is al jaren een trouw volger van Dick van de Lugt, een auteur “puur sang” met een heldere tijd op het leven. Dick schreef deze morgen, Ik werd vanochtend om half acht na het zoveelste hazeslaapje van de nacht wakker met de gedachte: Ik heb er geen zin (meer) in. De krant was nog niet bezorgd maar zou zeker weer bol staan van virusnieuws.

Maar ik wil het niet meer lezen, ik wil het niet meer doorgeven. Het is elke dag meer van hetzelfde. Het verveelt me, het is slecht voor mijn humeur. Mijn voormalige kapper, pardon hairstylist zoals hij zich noemde, zou gezegd hebben: Dick, je hebt een dipje.

Nee, ik heb geen dipje. Ik wil normaal kunnen leven, niet nieuw-normaal wat een gotspe is. Ik wil geen mondkapje dragen, ik wil normaal kunnen rondlopen zonder voortdurend te moeten denken: afstand houden, anderen kunnen je dodelijk besmetten.

Toen de krant eindelijk kwam, bijna een uur te laat, werd mijn bange vermoeden bevestigd. De krant opende onder de dramatische kop “cluster Covid19 uitbraken domineren het land” ondersteund door een infographic met alle besmettingshaarden.

Toen uw nieuwsbeer dit las, was hij enigszins opgelucht omdat hij meende een “schrijf blokkade” te hebben opgelopen, maar het blijkt het Covid19 syndrome te zijn. Uw nieuwsbeer is er nog niet achter hoelang dit syndrome zal aanhouden, efin, dat merkt u vanzelf wel.

Met dank aan Dick van de Lugt (ik blijf je volgen, hoor)

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!