Meer dan 4.000 huizen getroffen door overstromingen in Thailand

THAILAND:- Meer dan 4.000 huizen in de Thaise provincie Sukhothai zijn getroffen door overstromingen. Dat heeft de dominante. Thailand zit midden in het regenseizoen en er wordt nog meer noodweer verwacht.

Ongeveer 4.300 huizen en 5.000 mensen werden getroffen door het stijgende water van de rivier de Yom, aldus het centrum voor de beheersing van natuurrampen van de provincie Sukhotai. Ongeveer 16.000 hectare landbouwgebied werd ook getroffen. Beelden tonen dorpen en velden die volledig onder bruin water staan.

De belangrijkste pogingen zijn om water zo snel mogelijk weg te pompen om de schade aan de tempels van Sukhothai, welke erkend zijn als Unesco-werelderfgoed, te voorkomen.

Volgens de nationale dienst voor preventie en beheer van natuurrampen zijn sinds eind september ongeveer 28 provincies in het hele koninkrijk getroffen door overstromingen, die in deze tijd van het normaal jaar zijn als gevolg van ernstig noodweer. Meer dan 15.000 huizen zijn getroffen.

Ook de hoofdstad van Bangkok, gelegen aan de oevers van de Chao Phraya rivier, bereidt zich voor op de regen die de aanbevolen dagen worden verwacht.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!