Marine van Pattaya  gaat 285 miljoen baht investeren in de renovatie van de Koh Larn-pier

PATTAYA:- Het Marine Department van Pattaya heeft aan het Thaise kabinet om een ​​budget van 285 miljoen baht gevraagd om het ambitieuze plan te faciliteren om de Na Baan Pier op Koh Larn te vernieuwen om de veiligheid te vergroten en het toerisme in Pattaya te stimuleren.

Het grote upgradeproject voor de pier van Koh Larn zal over een periode van drie jaar worden gefinancierd en zal naar verwachting in 2026 volledig voltooid zijn, aldus khun Kritphet Chaichuay, inspecteur-generaal van het ministerie van Transport en waarnemend directeur-generaal van het maritieme departement.

Met een totaal budget van 285 miljoen baht uit drie begrotingsjaren: 57 miljoen baht in 2024, 114 miljoen baht in 2025 en 114 miljoen baht in 2026, zal het plan naar verwachting het groeiende aantal bezoekers aan de Bali Hai Pier kunnen ondersteunen. 

Volgens khun Kritphet is Koh Larn een cruciale toeristische bestemming in Pattaya, aangezien het jaarlijks ongeveer 5-6 miljoen bezoekers trekt.

Het eiland, verbonden met het vasteland door de Na Baan Pier en de Bali Hai Pier, is getuige geweest van een voortdurende stijging van het toerisme. Het aantal stijgt aanzienlijk tijdens het hoogseizoen, waarbij 60% van de bezoekers Thais is en 40% buitenlanders afkomstig zijn uit landen als China, India, Rusland en Zuid-Korea.

De bestaande pier, opgericht in 1968, zal verschillende upgrades ondergaan, waaronder:
Sloop van de bestaande pier en aanleg van een tijdelijke pier.
* Bouw van een permanente pier met afmetingen van 198 x 14 meter.
* Bouw van een wachtschuilplaats.
* Bouw van zes betonnen pontons.
* Bouw van twee sets niveau-verstelbare pijlers.

Het Maritieme Departement is van plan het aanbestedingsproces eind 2024 te starten en binnen hetzelfde jaar met het project te starten. De bouwtijd wordt geschat op 900 dagen.

Het project ondergaat momenteel een milieueffectbeoordelingsproces.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!