Man in Noordoost-Thailand koopt gouden halsketting voor zijn ‘geluksgekko’ na het winnen van een aardige prijs in de staatsloterij 

NAKHON RATCHASIMA:- Een loterijwinnaar in Phimai heeft een gouden ketting gekocht voor een vriendelijke tweestaartgekko die hij bij toeval vond en minder dan twee weken geleden mee naar huis nam in de overtuiging dat het beestje hem geluk zou brengen.

Khun Jane Chantakui, een 42-jarige aannemer, was op 20 mei aan het werk bij het huis van een klant toen hij een tweestaartgekko op een betonnen mengkuip zag. Hij schrok van de ongebruikelijke aanhangsels, maar zag het incident als een goed voorteken. Jane bracht het dier naar de huiseigenaar, die hem toestemming gaf het mee naar huis te nemen en als huisdier groot te brengen.

“Destijds geloofde ik dat er iets veelbelovends was aan de ontmoeting met deze gekko en ik had het gevoel dat het geluk en fortuin voor mijn familie zou kunnen brengen. Dus besloot ik hem mee naar huis te nemen en op te voeden voor geluk,” zei de heer Jane.

Zaterdag – toen de loterijresultaten op de eerste dag van de maand bekend werden gemaakt – won Jane 28.000 baht van de laatste tweecijferige prijs van de staatsloterij. Het aangekondigde aantal was 42. Hij kocht 14 loten, met een tweecijferige prijs van 2.000 baht per lot.

Khun Jane gaf zijn tweestaartgekko de eer voor zijn loterijwinst en ging naar een goudwinkel en kocht een kleine ketting met een gewicht van 25 satang aan goud, ter waarde van ongeveer 5.100 baht, als cadeau voor zijn “gelukkige huisdier”.

“Ik had 42 loten gekocht omdat het mijn leeftijd is. Het winnen van de loterij deed me echt denken dat de gekko me geluk bracht. Ik zal er zo goed mogelijk voor zorgen en hoop dat hij me weer geluk brengt bij de volgende loterijaankondiging (op 16 juni) ’, aldus de gelukkige aannemer.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!