Makaken vallen Thaise stad binnen en beginnen te plunderen, aanleiding voor dringend verhuisplan!

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Rovende Makaken hebben voor veel opschudding gezorgd in Phra Nakhon Khiri, ook wel bekend als Khao Wang, een historisch park in het Muang-district van Prachuap Khiri Khan. 

Deze slinkse apen zijn berucht om hun sluwe invallen in lokale winkels en huizen, waarbij ze een spoor van chaos en schade achterlaten. De ravage die de groeiende populatie van deze schurkachtige apen aanrichtte, heeft ertoe geleid dat de autoriteiten een uitgebreid hervestigingsplan hebben opgesteld. 

Met 3.000 makaken alleen al in het Muang-district, en ongeveer 1.000 tot 1.500 in andere districten, neemt hun aantal alleen maar toe. 

Naarmate de apenpopulatie zich uitbreidt, dringen deze apen verder woongebieden binnen op zoek naar voedsel. Dit conflict heeft een negatieve impact gehad op inwoners, bedrijven en toeristen. 

Het regionaal kantoor van het beschermd gebied regio 3 van de nationale parken, afdeling fauna en flora  heeft sterilisatieprogramma’s geïmplementeerd, maar deze inspanningen blijken niet effectief genoeg in het beteugelen van de steeds groter wordende makakenpopulatie.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!