Mahout en zijn olifant “Bun Pak” vinden een vermiste man na 16 dagen terug in een bamboe bos in de provincie Chiang Mai

CHIANG MAI:- Een olifant hielp bij het terugvinden van een 58-jarige man die 16 dagen in het bos vermist was.  De mahout, lid van de Thaise olifanten vereniging vond de man uiteindelijk in een bamboebos in het Hang Dong-district, in de provincie Chiang Mai.  

De vermiste man had al die dagen geen voedsel gegeten en overleefde op een beetje water dat hij op bladeren vond. 

De vermiste man, Khun Amorn geheten, werd in het bos gevinden en was niet meer in staat om te lopen, de opgetrommelde boswachters gaven de man wat water en eten voordat ze de man naar het Hang Dong-ziekenhuis brachten.  

De politie van Hang Dong verklaarde dat het dorpshoofd in Moo 6 Ban Mae Kanin op de 13e een melding ontving van dorpelingen over een achtergelaten motorfiets die bij het bos geparkeerd stond.  Eerst dachten de lokale bevolking dat het van iemand was die voedsel ging zoeken in het bos.  Maar na lange tijd de motor nog steeds op dezelfde locatie ontstonden er verontruste vermoedens.De politie van Hang Dong werd verwittigd en agenten werden gestuurd om het voertuig te inspecteren.

De motor was van een vrouw genaamd Pattama.  Ze werd op de hoogte gebracht van de motor en haalde hem op de avond van dezelfde dag op.  Enige tijd later deed familie van Amorn aangifte van vermissing.

Het plaatselijke reddingsteam en dorpelingen begonnen naar de man te zoeken, maar er werden geen tekenen gevonden. De nabijgelegen Patara Elephant Farm stuurde mahouts en hun olifanten om te helpen zoeken naar de man.  Khun. Theerappat Trangprakarn, de eigenaar van de olifantenboerderij, verklaarde dat een olifant genaamd Bun Pak hem aanwees waar de man was.  Amorn had al 16 dagen geen voedsel gegeten en overleefde op water dat bladeren van bomen had vastgezet.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Sanook News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!