Lokale dorpsbewoners in Chachoengsao bouwen enorme fallus voor ceremonie om regen te maken

~ALS HONDEN KONDEN BIDDEN, ZOU HET KLUIVEN REGENEN~
(Niet ter zake doende opmerking beginnend met het woordje “als”.)

CHACHOENGSAO:- De doe-het-zelvers onder de lokale bevolking in het Yothaka-district van de provincie Chachoengsao hebben afgelopen woensdag een enorme fallus op de weg gemetseld als onderdeel van een lokale regenceremonie.

Het gigantische penisvormige amulet, of “Palad Khik” in het Thais, werd op de weg gemaakt, waarna de lokale boeren begonnen te bidden voor meer regen voor hun gewassen en voor een betere waterkwaliteit in de buurt, omdat ze bang waren dat het aangevoerde water op de kanalen te veel zout zou bevatten.

Volgens het plaatselijke dorpshoofd, kamnan Kenthongdaeng wordt de ceremonie jaarlijks gehouden als onderdeel van hun bijgelovig geloof.  Een soortgelijk ritueel was vorig jaar ook uitgevoerd en gedurende het regenseizoen viel er toen een aangename hoeveelheid regen.

 “De tijdelijke constructie zou geen verkeersopstoppingen veroorzaken, omdat deze op een doodlopende weg is gebouwd.  Het zou worden verwijderd zodra de seizoensgebonden regen komt, ” zo vertelde de kamnan.

Ondertussen mogen buurtbewoners komen bidden tot de fallus en offers brengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in het Brabants Dagblad gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!