LGBTQ-koppels in Thailand hebben binnenkort gelijke wettelijke rechten

BANGKOK:- Het Thaise kabinet heeft gisteren een wetsvoorstel goedgekeurd tot wijziging van het Burgerlijk en Handelswetboek, zodat koppels van hetzelfde geslacht kunnen trouwen en dezelfde wettelijke bescherming en privileges krijgen als heterokoppels.

De woordvoerder van de regering, khun Karom Polpornklang zei dat het door het ministerie van Justitie voorgestelde wetsvoorstel tot doel heeft het homohuwelijk met volledige wettelijke rechten mogelijk te maken. Het zal leden van de LGBTQ-gemeenschap ook in staat stellen gezinnen te stichten en ervoor te zorgen dat beide echtgenoten gelijke rechten hebben.

Khun Karom zei dat het belangrijkste principe van het wetsvoorstel is om de termen ‘mannen’, ‘vrouwen’, ‘vrouwen’ en ‘echtgenoten’ uit het burgerlijk wetboek te verwijderen.

De termen zullen worden gewijzigd in ‘personen’, ‘verloofden’, ‘verloofde stellen’ en ‘getrouwde stellen’, zodat mannen met mannen kunnen trouwen en vrouwen met vrouwen kunnen trouwen en dezelfde rechten hebben als man-vrouw-verbintenissen.

De woordvoerder zei dat het kabinet de Raad van State ook heeft opgeroepen om andere wetten dienovereenkomstig aan te passen, zodat de langstlevende echtgenoot in een homohuwelijk recht heeft op de erfenis die zijn partner heeft achtergelaten.

De Raad van State heeft ook de taak om het wetsvoorstel inzake het homohuwelijk onder de loep te nemen, en zodra dat is gebeurd, zal het aan het Huis van Afgevaardigden worden voorgelegd, zei Karom.

Khun Chai Wacharonke vertelde dat het wetsvoorstel anders zou zijn dan de wet op het levenspartnerschap die door de vorige regering werd aangenomen.

Hij zei dat deze wet eenvoudigweg de rechten van paren van hetzelfde geslacht onderschrijft om hun leven samen door te brengen, maar geen volledige wettelijke huwelijksrechten biedt.

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “LGBTQ-koppels in Thailand hebben binnenkort gelijke wettelijke rechten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!