Koninklijk pardon voor 32.000 gevangenen in Thailand

BANGKOK:- Volgens de Staatscourant van Thailand, de Royal Gazette, komen er duizenden gevangen in aanmerking om vrijgelaten te worden, terwijl bij anderen hun gevangenisstraf worden verminderd. Dit Koninklijk pardon werd gisteren verleend ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote.

De Directeur-generaal van het Department of Corrections (DoC), Khun Aryut Sinthopphan, zei dat ongeveer 32.000 gevangenen zullen worden vrijgelaten – van wie 22.000 onmiddellijk zullen worden vrijgelaten, terwijl voor ongeveer 9.100 anderen hun gevangenisstraf zal worden verlaagd tot een punt waarop voorwaardelijke vrijlating kan worden overwogen.

In totaal zullen 138.175 gevangenen profiteren van de vermindering van de gevangenisstraffen op grond van de gratie, zei het afdelingshoofd, nadat gisteren de gratie ter gelegenheid van de verjaardag in de Royal Gazette was aangekondigd.

Volgens het departement zijn 224.674 van de 282.620 gedetineerden in zijn hechtenis veroordeeld voor hun strafbare feiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul 
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!