Koning en Koningin van Thailand waren gisteren aanwezig bij een religieuze ceremonie om Koning Bhumibol Adulyadej  te eren 

BANGKOK:- Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin waren gisteren bij religieuze ceremonies in het Grand Palace aanwezig om Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej te eren.

De koning en koningin betraden om 18.33 uur de troonzaal van Amarindra Winitchai, vergezeld door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Bajrakitiyabha Narendira Debyavati, Prinses Rajasarinisiribajra en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Sirivannavari Nariratana Rajakanya.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn en Prinses Debaratana Rajasuda waren reeds in de troonzaal aanwezig om het Koninklijk paar te verwelkomen.

Het Koninklijk paar staken enkele kaarsen en wierookstokjes bij een Boeddhabeeld aan en brachten toen offers en betuigden eer aan de koninklijke urn van koning Bhumibol Adulyadej de Grote. 

Vervolgens woonden zij de gebeden aan van een groep van 89 boeddhistische monniken, waarna ze de monniken aalmoezen en gewaden aanboden.

De koning en koningin betuigden vervolgens eer aan de koninklijke negendelige parasol, waaronder de koninklijke urnen van vroegere koningen en koninklijke families zich bevinden, voordat ze de troonzaal verlieten.

Zijne Majesteit Koning Bhumibol de Grote stierf op 13 oktober 2016 op 88-jarige leeftijd, na 70 jaar en 126 dagen geregeerd te hebben, wat hem de langst regerende monarch van Thailand maakt.  13 oktober werd uitgeroepen tot een nationale feestdag om zijn welwillendheid en koninklijke initiatieven te herdenken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!