Khun Srettha richt zich op toerisme terwijl hij de nieuwe terminal op Suvarnabhumi vliegveld opent

SAMUT PRAKAN:- Premier Srettha Thavisin benadrukte gisteren het belang van het verbeteren van de efficiëntie van Thaise luchthavens om het aantal toeristen te vergroten, terwijl hij de ‘soft opening’ voorzat van een nieuwe satellietterminal op Suvarnabhumi International Airport. De verbetering van de luchthavenefficiëntie is een van de kortetermijnbeleidsmaatregelen van zijn regering om de economie te stimuleren, zei hij.

“De ontwikkeling van luchthavens om toeristenaankomsten af ​​te handelen brengt niet alleen nieuwe kansen voor bedrijven, maar helpt ook de levenskwaliteit en het welzijn van de mensen te verbeteren”, aldus Srettha.

Thailand heeft tussen januari en half september ruim 19 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen, een stijging van 270% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“De SAT-1-terminal zal de capaciteit van de luchthaven Suvarnabhumi helpen vergroten om het hele jaar door toeristen te kunnen verwerken, naast een derde landingsbaan die medio volgend jaar wordt geopend”, zei de premier.

De onlangs geopende Satellite Terminal 1, ook bekend als SAT-1, is ontworpen om jaarlijks 15 miljoen passagiers te verwerken – wat neerkomt op een capaciteitstoename van 33% op de belangrijkste luchthaven van Bangkok. De luchthaven kan nu maximaal 60 miljoen passagiers per jaar huisvesten, tegenover 45 miljoen eerder.

Tijdens de openingsceremonie op vrijdag vertelde Srettha deelnemende leidinggevenden van relevante overheidsinstanties dat een grotere luchthavencapaciteit en efficiëntie nodig waren om het potentieel van Thailand als regionaal luchtvaartknooppunt en populaire toeristische bestemming te verbeteren. “We moeten toeristen zekerheid bieden vanaf hun eerste stap op Thaise bodem tot aan hun laatste stap aan boord van een vlucht naar huis. [We moeten] ze onder de indruk maken, zodat ze terugkomen naar Thailand”, zei hij.

Srettha werd bij de zachte opening van SAT-1 vergezeld door minister van Transport Suriya Juangroongruangkit en andere hoge functionarissen van relevante instanties.

SAT-1 is verbonden met de belangrijkste luchthaventerminal via een ondergronds geautomatiseerd people mover-treinsysteem. Het gebouw telt zes verdiepingen, waarvan twee ondergronds, met een totaal vloeroppervlak van 251.400 vierkante meter.

De nieuwe terminal beschikt over 28 vliegtuigbaaien, waaronder acht ontworpen voor Code F-vliegtuigen zoals de dubbeldekker A380 superjumbojets en 20 voor Code E-vliegtuigen zoals Boeing B747’s.

In de eerste week van deze opening voerde SAT-1 14 vluchten van Thai AirAsia X per dag en vier vluchten van Thai VietJet Air per dag uit. Het aantal vluchten zal stijgen en later dit jaar zullen meer luchtvaartmaatschappijen de terminal gebruiken, aldus functionarissen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!