Japanse dieseltreinen denderen binnenkort door Thailand

LAEM CHABANG:- De Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) heeft gisteren KiHA 183 dieseltreinen in ontvangst genomen die door de Japanse Hokkaido Railway Company (JR Hokkaido) aan Thailand zijn geschonken.

De zending werd verwelkomd in de haven van Laem Chabang door de plv. Gouverneur van de SRT, khun  Siripong Preutthipan.

Uit de eerste inspectie bleek dat de 17 treinstellen in goede staat verkeren en technici denken dat ze gemakkelijk nog 50 jaar mee kunnen gaan.

De treinen zullen voor inspectie naar het Mekkasan onderhoudscentrum worden verplaatst voordat gewijzigde draaistellen worden toegevoegd.  De hele operatie zal naar verwachting zo’n vier maanden in beslag nemen.

Zodra de treinen klaar zijn, worden ze ingezet voor de Udon Thani-Nong Khai-Vientiane;  De routes Nakhon Ratchasima-Khon Kaen en Bangkok-Hua Hin-Suan Son Pradipat werden ook gebruikt als toeristenkonvooien naar nabijgelegen provincies zoals Lopburi en Ayutthaya.

De treinen kunnen ook worden gecharterd door het publiek of agentschappen.

Khun Siripong zei dat SRT ervan overtuigd is dat de dieseltreinen goed zullen worden gebruikt, omdat dit het binnenlands toerisme zal verbeteren en de inkomsten voor de spoorwegsector zal verhogen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!