Israël bevestigt dat er ‘slechts’ 18 Thais door Hamas worden gegijzeld

THAILAND:- Israël heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat slechts 18 Thais worden gegijzeld door Hamas-militanten, en niet 54 zoals eerder gemeld, aldus het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken.

Khun Kanchana Patarachoke, directeur-generaal van het Ministerie van Informatie van het ministerie, verklaarde dat de Israëlische ambassade een verklaring heeft afgegeven waarin zij een eerder rapport van Reuters verwierp, waarin stond dat Hamas ‘slechts’ 18 Thais in gevangenschap hield.

Khun Kanchana zei dat de Thaise regering dit ook heeft geverifieerd door contact op te nemen met de Thaise ambassade in Tel Aviv.

Reuters had eerder gemeld dat 54 van de 220 mensen die werden gegijzeld Thaise staatsburgers waren. Het persbureau zei ook dat 138 gijzelaars paspoorten hadden uit 25 verschillende landen, en dat Thais de grootste groep onder hen vormden.

Uit de laatste update van het ministerie blijkt dat tot nu toe 33 Thaise staatsburgers zijn gedood, waarvan 18 gewond zijn geraakt en 18 zijn gegijzeld. Van de 33 doden zijn de stoffelijke resten van 15 gerepatrieerd.

Los daarvan zijn maar liefst 4.771 Thaise arbeiders teruggebracht, hoewel sommigen ervoor hebben gekozen om in de Joodse staat te blijven wonen, voegde het eraan toe.

Het ministerie dringt er echter bij iedereen op aan naar huis terug te keren en zegt dat ze hun veiligheid boven alles moeten stellen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!