Israël bevestigd dat er nog een Thaise ingezetene door de Hamas gegijzeld is

BANGKOK:- Israël heeft bevestigd dat een andere Thaise arbeider gegijzeld is, wat het totaal aantal gijzelingen sinds het begin van het offensief van Hamas tegen Israël op 7 oktober op 25 brengt, zo het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Het ministerie zei dat de nieuw gerapporteerde gijzeling plaatsvond op de eerste dag van de vijandelijkheden, maar nog maar net was bevestigd door de Israëlische autoriteiten. Tot nu toe zijn er 34 Thaise arbeiders gedood en 19 anderen gewond geraakt, van wie er vier nog in het ziekenhuis liggen.

De lichamen van nog eens acht arbeiders die omkwamen bij de Hamas-aanvallen kwamen gistermiddag terug in Thailand. Er was eerder sprake van zeven doden, maar de autoriteiten maakten bekend dat ook de stoffelijke resten van Kraisorn Thumyoma waren overgebracht.

Het vliegtuig met de lichamen vertrok woensdag om 15.30 uur (Israëlische tijd) na een ceremonie op de luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv. Khun Pannabha Chandraramya, de ambassadeur in Israël, en Sakdinart Sonthisakdiyothin, een inspecteur van het Sociale Zekerheidsbureau, vertegenwoordigden Thailand tijdens de ceremonie.

De door Hamas gegijzelde Thaise arbeiders zullen naar verwachting tot de eersten van de ongeveer 250 gijzelaars behoren die worden vrijgelaten. Minister van Buitenlandse Zaken Parnpree Bahiddha-Nukara zei dat de meesten in relatief veilige gebieden werden vastgehouden.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!