Internationaal gezochte Australische leider van de Hells Angels-bende in Bangkok gearresteerd

BANGKOK:- De Thaise immigratiedienst heeft in een luxe appartement in Bangkok de internationaal gezochte Hells Angels Rodrigo Elices arresteren weten te arresteren. Deze hoog op de ladder van de Hells Angels geplaatste crimineel was met een vals paspoort uit Australië was gevlucht op beschuldiging van drugshandel, smokkel en bezit van vuurwapens. 

De immigratiedienst van Thailand onthulden dat Mr.  Elices vorige maand het land binnenkwam met een Italiaans paspoort met een vermoedelijke valse identiteit.

Vingerafdrukken die verband hielden met het Italiaanse paspoort waren volgens Thaise functionarissen gekoppeld aan een 31-jarige Australiër, geïdentificeerd als Elices. In samenwerking met de Australische ambassade hebben de Thaise onderzoekers het Italiaanse paspoort getraceerd en ontdekt dat Elices een privévliegtuig had gebruikt om het koninkrijk binnen te komen met een visumvrijstelling van 30 dagen voor toeristen. Hij probeerde zijn verblijf te verlengen, maar er ontstonden vermoedens over zijn ware bedoelingen.

In tegenstelling tot wat het lijkt, was Elices echter geen rijke toerist, maar een sleutelfiguur in de Hells Angels, zoals de Australische autoriteiten aan hun Thaise tegenhangers onthulden. Hij speelde een belangrijke rol in een drugsnetwerk dat eind 2022 werd ontmanteld, aldus het IB.

“[Elices is] een leider van de Hells Angels-bende die [naar verluidt] betrokken is bij een drugshandelnetwerk, dat drugs en vuurwapens smokkelt.”

De immigratiedienst verklaarde dat er een arrestatiebevel was uitgevaardigd wegens het importeren van 14 kilo methamfetamine en deelname aan een internationale criminele organisatie.

De achtervolging van Elices begon toen een drugshuis in Kogarah in oktober 2022 in brand vloog. Het daaropvolgende onderzoek onthulde een verbrande 51-jarige man buiten het huis en de opgraving van een vermeend drugsleveringsnetwerk in de stad.

In de panden zouden cocaïne, contant geld ter waarde van 15.000 dollar en apparatuur voor de productie van medicijnen zijn aangetroffen. Elices, verdacht van betrokkenheid, vluchtte naar Thailand voordat de Australische autoriteiten hem konden aanhouden.

De Australische en Thaise autoriteiten lokaliseerden Elices vorige maand in een luxe appartement in Thonglo, Bangkok en arresteerden hem onmiddellijk. De Australische federale politie werkte samen met de Thaise autoriteiten en verstrekte informatie over de vermeende toegang van Elices tot het koninkrijk en zijn vermoedelijke locatie. 

Op foto’s van de inval is Elices te zien zonder shirt en geboeid aan een eettafel, omringd door Thaise functionarissen die paspoorten en documenten tonen.

Elices heeft naar verluidt toegegeven het Italiaanse paspoort te hebben gebruikt om Australië te ontvluchten en te hebben geprobeerd zijn verblijf in Thailand te verlengen nadat hij had vernomen over de coördinatie tussen de Australische politie en de Thaise immigratiepolitie. Hij wordt nu beschuldigd van ongepast gebruik van een paspoort, waarbij Australië van plan is zijn uitzetting aan te vragen zodra zijn Thaise rechtszaken zijn afgerond.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!