Inhalige dief gaat er in Noordoost-Thailand vandoor met een voorraadkast om deze vervolgens een paar kilometer verder te dumpen

SURIN:- Na een merkwaardige diefstal ging de verbijsterde Thaise huiseigenaar naar de Thaise krant Daily News en vertelde een vreemd verhaal over een dief die zijn voorraad kast leegroofde, om deze vervolgens vlakbij te dumpen.

De Thaise man, Weerayut Choowa, nam contact op met de Daily News om zijn ongewone verhaal te delen. Khun Weerayut verklaarde dat hij eerder getuige was geweest van een dief die zakken rijst en andere landbouwproducten had gestolen, maar dat hij nog nooit een dief meegemaakt die er met een hele voedselkast vandoor ging.

De verbaasde Weerayut legde uit dat hij wakker werd en ontdekte dat zijn voorraadkast uit de keuken was verdwenen. De diefstal was des te raadselachtiger omdat alleen etensresten, een rijstkoker en specerijen in de kast achterbleven. Weerayut voegde eraan toe dat zijn kast ook een gebroken poot had.

Weerayut onthulde dat de kast ongeveer 1 meter lang en 1,5 meter hoog was. Als de dief alleen had gehandeld, zou het veel moeite hebben gekost om het voorwerp uit zijn huis te vervoeren.

Weerayut vertelde dat hij op het punt stond de diefstal bij de gemeenschapsleider en de politie aan te geven toen zijn buurman de kast in de buurt van zijn huis in een greppel had zien liggen

In de buurt van de kast stond een aanhangwagen van de buurman van Weerayut, wat erop wijst dat de dief de wagen mogelijk heeft gestolen voordat hij de woning van Weerayut binnenging en er met de bijna lege kast vandoor ging.

Weerayut vermoedde dat de dief het had opgegeven nadat hij de kast over een paar honderd meter modderige weg had gesleept.

Politieagenten onderzochten de scène en verzamelden de vingerafdrukken die op de kast waren achtergelaten om verder onderzoek uit te voeren om de dief te identificeren en een aanklacht in te dienen op basis van de actie.

Deze zaak heeft raakvlakken met een andere recente diefstal, eveneens in de provincie Surin. Bij dit afzonderlijke incident stal een Thaise man 120 pakjes huidbleekproducten uit een plaatselijke 7-Eleven-winkel voor zijn vriendinnetje.

De dief beweerde dat zijn motivatie voortkwam uit de wens om de huid van zijn 35-jarige vriendin voortdurend stralend te houden, ondanks het onvermijdelijke voortschrijden van vadertje tijd.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: DailyNews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!