Indiërs en andere buitenlandse onderdanen mogen het land niet vanuit India binnenkomen

~PAAL EN PERK STELLEN~
(Een einde stellen aan)

BANGKOK:- Thailand verbiedt alle Indiërs en andere buitenlanders die uit India komen het land binnen vanwege de ernstige coronaviruscrisis daar. Khun Taweesilp Visanuyothin, de woordvoerder van het administratief centrum voor het beheersing van het Covid19 virus, zei gisteren dat Thailand het proces van afgifte van certificaten van toegang voor Indiase burgers en buitenlanders die uit India komen, heeft uitgesteld.  Het document is verplicht voor alle mensen die van plan zijn naar Thailand te komen.

Dr. Visanuyothin zei dat alleen Thaise repatrianten uit India nog steeds zijn toegestaan, en minstens 130 vah hen hun intentie hebben om volgende maand terug te komen.

Deze beslissing kwam te midden van een verslechterende situatie van het coronavirus in India, met meer dan 300.000 nieuwe gevallen en duizenden doden per dag.  Het land heeft nu Brazilië overtroffen als het op een na zwaarst getroffen land na de Verenigde Staten in termen van nieuwe bevestigde gevallen.

De woordvoerder ontkende berichten over rijke Indiërs die COVID-19 ontvluchtten met chartervluchten naar Thailand.  “Er waren geen chartervluchten van India naar Thailand”, zei hij. De burgerluchtvaartautoriteit van Thailand (CAAT) liet gisteren weten dat er slechts één commerciële vlucht per week van India naar Thailand vliegt en dat de passagiers aan boord alleen gerechtigd zijn om naar Thailand te reizen.  Bij aankomst in het land worden ze direct in quarantaine geplaatst.

Volgende maand zullen op 1, 8, 15 en 22 mei vier repatriëringsvluchten vanuit India naar Thailand vliegen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: chiangmaione

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!