In Thailand is de wintertijd, de tijd van smog en naar lucht happen

BANGKOK:- Het milieuagentschap in Bangkok, afgekort het PCD, waarschuwt voor aanhoudend slechte luchtkwaliteit in Thailand tijdens het zogenaamde ‘seizoen van fijnstof.’  Deze zorgwekkende PM2,5-niveaus zullen volgens een rapport van het milieuagentschap aanhouden tot 12 januari.

De oorzaak van deze alarmerende ontwikkeling ligt in een slechte luchtcirculatie, waardoor de vervuiling door fijnstof toeneemt. Gisteren  werden in Bangkok en de omliggende gebieden PM2,5-niveaus gemeten die tussen matig en schadelijk voor de gezondheid liggen. 

In het noorden en noordoosten van het land blijft de luchtkwaliteit voorlopig echter stabiel. Je eigen container nu naar Thailand vanaf 3.950 euro Van 29 december 2023 tot 3 januari 2024 werden in Thailand in totaal 1.207 hotspots gedetecteerd, waarvan 38 procent in rijstvelden, 13 procent in suikerrietvelden, 11 procent in bossen en 6 procent in maïsvelden.

Vooral de hoofdstad Bangkok en omliggende gebieden en het lagere deel van het noorden zijn tot 12 januari 2024 het middelpunt van de monitoring van de luchtkwaliteit. De slechte luchtcirculatie in de hoofdstad wordt veroorzaakt door verkeersopstoppingen en stof afkomstig van de verbranding van graan of afval.

Om dit probleem aan te pakken benadrukte de directeur van het PCD, Khun  Preeyaporn Suwanaged de noodzaak om bronnen van luchtvervuiling onder controle te houden. Dit omvat het monitoren van zwarte rook van dieselvoertuigen, stof van bouwplaatsen, ventilatie in industriële installaties en de invloed van de noordoostelijke moesson op gewassen en afvalverbranding.

Het PCD heeft landelijk trainingen gegeven om een ​​effectief publieksbereik te garanderen en werkt samen met de provinciale autoriteiten om verbranding van gewassen en afval te voorkomen.

Bewoners in gebieden met een slechte luchtkwaliteit worden dringend verzocht hun gezondheid in de gaten te houden, de tijd buitenshuis te beperken en beschermende uitrusting te dragen. Iedereen die symptomen ervaart, moet onmiddellijk medische hulp inroepen.

Voor meer informatie over de dagelijkse luchtvervuiling en aanverwante maatregelen kunnen burgers de Air4thai smartphone-app of de Facebook-pagina van het Air Pollution Control Center raadplegen.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!