In Thailand in een tijdsbestek van twee jaar méér dan één miljoen nepnieuws publicaties op social media geplaatst

BANGKOK:-Sinds november 2019 zijn er méér dan een miljoen stukjes nepnieuws op sociale media geplaatst, waarbij leraren deel uitmaken van de groep met het hoogste percentage van het delen van dergelijk nieuws, zo maakte het ministerie van Digitale Economie en Samenleving (DES) bekend.

De minister van Digitale Economie en Samenleving, khun Chaiwut Thanakmanusorn vertelde tegen verslaggevers dat het Anti-Fake News Center 1.167.543 personen had gedetecteerd die nepnieuws online plaatsten en 23.785.145 personen die vals nieuws deelden van 1 november 2019 tot 23 december 2021.

De leeftijdsgroep met het hoogste percentage van het delen en posten van dergelijk nieuws is van personen tussen 18 en 24 jaar oud, terwijl mensen tussen 55 en 64 jaar in de groep met het laagste percentage zitten.

De top drie van carrièregroepen met de meeste interesse in nepnieuws zijn journalisten, managers/chief executives en ondernemers, terwijl de top drie van carrièregroepen met het hoogste percentage nepnieuws delen zijn docenten/studenten, fotografen en ingenieurs.

Het ministerie voegde eraan toe dat nepnieuws dat te maken heeft met overheidsbeleid meer dan 50.000 keer per dag onder netizens werd gedeeld terwijl de overheid met hulpmaatregelen kwam om Covid-19-uitbraken aan te pakken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!