In Prachuap Khiri Khan en Phetchaburi wordt de regenopwekking in de lucht voortgezet

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De Afdeling Koninklijke Regenproductie en Landbouwluchtvaart zet zijn activiteiten op het gebied van het zaaien van wolken en regenproductie voort, om de ernstige droogte in de provincies Prachuap Khiri Khan en Phetchaburi aan te pakken.

Gisteren voerde de Koninklijke Regenoperatie-eenheid in de provincie Prachuap Khiri Khan een reeks vluchten uit in de zuidelijke regio, gericht op het verhogen van de waterstanden in dammen en reservoirs, en het ondersteunen van landbouwgebieden die getroffen waren door de droogte.

De eerste vlucht vertrok om 14.00 uur, waarbij een enkel CARAVAN-vliegtuig zich richtte op het Ban Kha-district in de provincie Ratchaburi. Even later werden er twee extra vluchten gelanceerd, waarbij beide vliegtuigen zich concentreerden op het Kaeng Krachan-district in de provincie Phetchaburi.

Deze missies, uitgevoerd om de gevolgen van de droogte te verzachten, hebben tot doel de watervoorziening in belangrijke landbouwgebieden aan te vullen en de waterstanden in reservoirs en dammen in de provincies Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan en Ratchaburi te verbeteren.

Gedurende een groot deel van de afgelopen maand zijn er regenopwekkingsoperaties uitgevoerd in de provincie. Deze operaties zijn gericht op het zaaien van wolken boven landbouwgebieden of op locaties waar de belangrijkste dammen van de provincie zich bevinden.

De belangrijkste reden dat Thailand zijn toevlucht neemt tot cloud seeding is het bestrijden van de vaak voorkomende droogteomstandigheden die de waterveiligheid en de landbouw, de ruggengraat van de plattelandseconomie, bedreigen. Door kunstmatig regen te veroorzaken wil Thailand deze sectoren stabiliseren en de beschikbaarheid van water het hele jaar door garanderen.

Olleke Bolleke in Hua Hin
Bron: Huahintoday 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!