In Pattaya lappen ze de avondklok aan de laars, verschillende mensen zijn inmiddels gearresteerd

PATTAYA:- De administratief politieagent, Khun Phochai Sangeiad vertelde dat een politieteam uit het Bang Lamung-district een nachtelijke controlepost bij de Walkingstreet van Pattaya had opgezet. Hij wist aan de Thaise media te vertelde dat ze de 44-jarige Paiboon Butwong, die aan het stuur zat, en zijn passagier, de 44-jarige Jantana Butsurin, hadden gearresteerd toen ze rond middernacht bij de controlepost aankwamen, of net 3 uur na de avondklok van 21.00 uur tot 04.00 uur.

Op het moment van de arrestatie had Khun Paiboon een mobiele telefoon in zijn hand had terwijl hij live streamde wat hij van plan was op zijn Facebook- en YouTube-accounts.  Phochai zegt echter dat Khun Paiboon beweerde dat hij gewoon op zoek was naar wat eten.  De inschatting van de officier is dat Khun Paiboon eigenlijk alleen maar indruk probeerde te maken op zijn kijkers.

Hij voegt eraan toe dat het paar niet het juiste toestemmingsdocument kon overleggen dat hen na hun avondklok buiten hun accommodatie zou toestaan. 

Het paar werd naar het politiebureau van Pattaya gebracht op beschuldiging van het overtreden van de avondklok, en mogelijk van het overtreden van het nooddecreet en de wet op overdraagbare ziekten.  Phochai zegt dat ze zelfs gevangenisstraf kunnen krijgen.  Hij zei niet of de gevangenis streamingmogelijkheden zou hebben of dat het te luid zou zijn om zang goed op te nemen.

Vorige maand werden ook al “barmeisjes” gearresteerd voor livestreaming.  Zij braken echter niet de avondklok door alleen maar samen te komen in groepen die te groot werden geacht.  Het aantal mensen, niet de grootte van de meisjes, tenminste.  Op de eerste avond van de avondklok werden er in Thailand 299 mensen gearresteerd.  Het werd niet gemeld of hun avondklokschendingen iets te maken hadden met sociale media.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Het Pattaya Nieuws

Eén gedachte over “In Pattaya lappen ze de avondklok aan de laars, verschillende mensen zijn inmiddels gearresteerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!