In Noordoost-Thailand zijn drie bouwvakkers als gevolg van intense hagelbuien om het leven gekomen

ISAAN:- Verschillende noordoostelijke provincies werden in het afgelopen weeken getroffen door hagel- en onweersbuien, met als gevolg drie doden onder bouwvakkers in de provincie Bueng Kan. Het bureau voor rampenpreventie en -bestrijding in Bueng Kan zei dat de provincie van vrijdagavond tot en met zaterdagavond door onweersbuien getroffen werd.

De stormen troffen 184 gezinnen in 51 dorpen in 13 tambon’scvan vijf districten Muang, Seka, Pak Khad, Bung Kla en Bueng Khong Long, aldus het kantoor.

In het district Muang kwamen drie arbeiders op een bouwplaats aan de Bueng Kan-Bo Likhamsai Road om het leven toen de storm met hagelstenen een ​​kraan deed omvallen die op de arbeiders viel. Dorpelingen wisten te vertellen dat er hagel ter grootte van tennisballen op hun daken viel en dat veel bomen door de harde wind omvielen.

In de provincie Uthai Thani liet het hoofd van het Tambon Nong Phai weten dat er zeventig huizen in zijn tambon door de hagelbuien waren beschadigd n.

Hij zei dat de stormen ook elektriciteitspalen deden omvallen, waardoor stroomuitval van meer dan twee uur ontstond.

Sanoh Luangdaeng 55, een inwoner van het dorp Moo 3 in Tambon Nong Phaibon van Uthai Thani, zei dat de storm in haar dorp zaterdag om 17.30 uur begon en een half uur aanhield.

Ze zei dat zij en haar familie naar buiten moesten vluchten nadat een boom op het dak was gevallen, en dat ze ongeveer twee uur in het donker moesten blijven omdat de storm een ​​stroomstoring veroorzaakte.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!