In Noordoost-Thailand zijn de Korat kattenbroeken een hype, mensen staan op het Mamuya-festival om zo’n broek te bemachtigen 

NAKHON RATCHASIMA:- Vandaag wist een Olleke Bolleke lid uit de Isaan mij te melden, dat er bij het terrein waar het Thao Suranaree- of Ya Mo Monument staat, het “Mamuya festival” wordt gehouden. Daar stonden de inwoners van Korat urenlang in een lange rij van bijna 200 mensen, rustig wachtend om een zgn. kattenbroek te kopen.

Het kattenbroekpatroon is gemaakt door de Kamer van Koophandel in samenwerking met de provincie Nakhon Ratchasima. Er werd  enige tijd  geleden een Korat patroon ontwerpwedstrijd (Korat Monogram) georganiseerd om de winnende ontwerpen in te dienen. 

In betrekkelijk korte tijd werden de broeken een populaire trend in de online wereld, naast kattenbroeken zijn ook monogramontwerpen te zien op shirts, tassen, waterflessen en hoeden, die ook de aandacht van het publiek hebben getrokken. De kattenbroeken worden nu beschouwd als concurrenten van olifantenbroeken.

De opzichtige broeken kunnen vanaf vandaag tot en met 26 november 2023 om ongeveer 17.00 uur worden gekocht op het evenement “Mamuya”. De rechten zijn beperkt tot 1 artikel per persoon en de voorraad is beperkt. U kunt ook bestellen op de Facebookpagina “Mamuya”. Het duurt 14-15 dagen voordat u het product ontvangt. Wat de prijs van de kattenbroeken betreft, ze worden voor 199 baht per stuk verkocht, het is maar dat u het weet !

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!