In Noordoost Thailand is het verrekte  koud, kuay jap en hete noedelsoep moeten de mens warm houden.

KHON KAEN:- Het is in de Isaan behoorlijk fris, zo niet uitgesproken koud. De lokale bevolking komen in drommen bijeen om bij een zgn. pop-up papwinkel voor de politieflats van Khon Kaen maaltijden te kopen om onderweg een beetje warm te blijven.

De bestseller is gehakte varkenspap met zachtgekookte eieren en warme noedels met kippenpoten. De eigenaar van dit stalletje heeft zijn maaltijden met een paar baht moeten verhogen om aan de gewenste hoeveelheid in deze kou te voldoen, dit wist een plaatselijke vriend van uw nieuwsbeer te vertellen.

Gedurende deze tijd in het in deze province gemeen koud, vandaag zakte te temperatuur tot 11° Celsius, waardoor de inwoners van de provincie Khon Kaen samenkwamen om een ​​goede voedzame maaltijden te vinden, teneinde om de kou te verzachten door te eten. Het populairste menu zijn onvermijdelijk de kenmerkende gerechten van Khon Kaen: pap, kuay jap en tom-noedels, beroemde gerechten in de provincie.

Vooral bij het papstalletje bij de politieflat op de Kasikorn Thung Sang Road, kreeg veel aanloop van inwoners uit Khon Kaen. Er staan ​​klanten met truien aan die in de rij staan ​​te wachten om warm te worden van de pappot.

“Sinds 20 december is het in de Isaan erg koud zodat deze kraampjes draaien als een tierelier. De verkoopprijs normale pap is vanaf 30 baht, zachtgekookte eierpap 35 baht, als je een mix van 2 items bestelt, begint deze bij 35 baht, mix 3 items 40 baht.

Olleke Bolleke in de Isaan

Eén gedachte over “In Noordoost Thailand is het verrekte  koud, kuay jap en hete noedelsoep moeten de mens warm houden.”

  1. Ja sinds een paar dagen is het echt koud hier.
    Ik woon in een dorp net buiten de stad Khon Kaen en draag al een paar dagen mijn lange broek, sokken en een vest.
    Maar nog altijd veel beter dan nu in NL zitten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!