In een luxe omstandigheden een quarantaine in Thailand volbrengen…..dat kan!

~ZIJN NATJE EN DROOGJE HEBBEN~
(Goed kunnen eten en drinken)

BANGKOK:- Om zes uur ’s ochtends slaat Heo Kwang-eum weer een dag af in Thailand in quarantaine voor het coronavirus – letterlijk. Hij is een van de tientallen Zuid-Koreaanse bezoekers die twee weken in afzondering golfen in een resort een uur ten noorden van Bangkok.

De 66-jarige zakenman is een van de eerste groep van 41 Koreaanse reizigers die arriveert in Thailand in het kader van een ‘golfquarantaine’-programma dat door de Thaise regering is ontwikkeld om de noodlijdende toeristische sector tijdens de pandemie een boost te geven.

In de Artitaya Country Club werden de bezoekers drie dagen na aankomst nog minstens twee tests voordat ze de quarantaine kunnen verlaten. Nu bars en andere resortfaciliteiten gesloten zijn, is er geen vooruitzicht op een bijeenkomst voor Heo en andere bezoekende golfliefhebbers om de gemiste birdies, bogeys en shanks van de dag te verslaan, maar de stemming blijft hoog.

“Het is een enorme golfbaan hier, “zei Heo, terwijl hij in zijn kamer sprak voor een lunchpauze om bij te tanken voordat hij op weg ging naar zijn tweede ronde van de dag, waarbij hij een handicap van 10 speelde.

” Denk aan 41 Koreanen golfen terwijl je ronddwaalt op de baan, bediend door meer dan 100 medewerkers. Het is net als het golfen van de keizer, ‘zei Heo, gekleed in een felroze golfshirt en korte broek in een meer ingetogen roze tint.

Heo zei andere landen zouden ook de Thaise campagne moeten adopteren en het toerisme moeten stimuleren door dagen van opsluiting te verkorten en mensen binnen een grens te laten wandelen of joggen.

“Het is tegenwoordig buitengewoon moeilijk om in Korea te gaan golfen vanwege COVID, “zei Heo, omdat hij na het voltooien van de quarantaine nog een maand in Thailand zal doorbrengen voor zaken. “Hier is het een golfparadijs.”

De 2,49 miljoen gewonnen prijs ($ 2.240) van het pakket – betaald door de golfers – is redelijk in vergelijking met de kosten van een 14-daagse isolatieperiode. opgesloten in een gewone hotelkamer, vertelde Ku Jung-keun, algemeen directeur van de Artitaya Country Club, aan Reuters.

“De golfquarantaine biedt drie veilige (coronavirus) tests en tijd om van golfen te genieten. dagelijkse gezondheidscontroles voor de gasten, “zei Ku.

De volgende groep vertrekt over twee weken, zegt Hong Soon-bong, directeur operations van de golfclub in Seoul.

” We hebben ongeveer 100 kamers beschikbaar voor maximaal 150 personen. We ontvangen drie keer meer vragen (dan in normale periodes) over het pakket, “zei Hong.

” Sinds de COVID-uitbraak afgelopen februari heeft ons bedrijf rapporteerde weinig tot geen verkopen, “zei hij. “Het was erg moeilijk, maar door deze kans kregen we weer hoop.”

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: CNN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!