In de regentijd zetten de bewoners in Noordoost-Thailand brulkikkers op het menu

KORAT:- De dorpelingen in Nikhom komen samen s’avonds bijeen om met zaklampen naar brulkikkers te zoeken. Deze lekkernij is in de Isaan geen onverdienstelijke bezigheid, de kikkers brengen op de markt van Phimai snel 300 baht per kilo op.

Dit wisten collega verslaggevers uit de provincie Nakhon Ratchasima mij te vertellen. Nu de regentijd is aangebroken komen de brulkikkers die in bossen of rijstvelden in de buurt van natuurlijke waterbronnen leven, in de nachtelijke uren komen ze te voorschijn om voedsel te zoeken, te broeden en eieren te leggen.

Er liepen dorpelingen langs de weg die naar het tambon Nikhom leidde  om brulkikkers te vangen. Sommige mensen gaan alleen en rijden op een motorfiets. Klaar om een ​​lampje op het hoofd om deze lekkernij te zoeken, met een netje aan de riem het opbergen van brulkikkers.

Khun Sangwian Khaklang, 63 jaar oud, een van de dorpelingen die eropuit ging om de brulkikker te vangen, zei dat zij en haar buren s’avonds er op uitgaan om de brulkikkers langs de kant van de weg te vangen. Omdat de brulkikker begint te brullen en de motten opeet is het gemakkelijk te ontdekken.

De meeste worden vaak gebruikt om te koken, zoals gekookt met tamarindebladeren, gegrilde brulkikker, enz. Maar als er iets overblijft van het koken, is het dat wel. verdeeld en verkocht op de Phimai-markt. 

Ze worden tegen een prijs van 200-300 baht per kilo verkocht, afhankelijk van de grootte, wat een goed inkomen oplevert.

Olleke Bolleke in Phimai
Bron: Thairath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!