In beslag genomen vloerkleed is mogelijk afkomstig van gestroopte nevelpanter

~IEMAND OP ZIJN HUID ZITTEN~
(Achter iemand aanjagen)

NAKHON PATHOM:- Een tapijt dat vorige week bij een hardhandig optreden in beslag werd genomen, zou afkomstig kunnen zijn van één van de twee nevelpanters die afgelopen december in het wild met een nachtcamera  in het Erawan National Park in het Sri Sawat-district van Kanchanaburi werden vastgelegd.

Het Departement van Nationale Parken, afdeling fauna en flora Beweerde in een recent Facebook-bericht dat tot 12 kenmerken op het in beslag genomen tapijt aanwezig waren als die van een nevelpanter die in december vorig jaar door een verborgen camera werd vastgelegd.

 Het kleed werd in beslag genomen tijdens een undercover operatie die afgelopen vrijdag werd uitgevoerd in het Sam Phran-district van Nakhon Pathom, waarbij de 40-jarige Khun Thirasak Chaiphuthongt, werd gearresteerd . Het tapijt werd op Facebook te koop aangeboden voor 7.500 baht.

Omdat er afgelopen december twee nevelpanters op camera zijn vastgelegd, vermoedt de politie dat beide mogelijk zijn gestroopt.

Een samengesteld team van bosbeschermingsofficieren en politie in Kanchanaburi heeft woensdag een huis doorzocht in Tambon Tha Sao in het Sai Yok-district, dat wordt verhuurd aan de 74-jarige  Prakop Chosanap werd verhuurd. Een man die volgens de politie een belangrijk lid is van een illegale handel in wilde dieren. Mogelijk heeft het luipaardvel aan de Khun Thirasak geleverd, aldus een bron.

De autoriteiten hebben apparatuur gevonden waarvan wordt aangenomen dat ze zijn gebruikt voor het vervoeren van kadavers van wilde dieren, aldus de bron.

De speciale taskforce voor natuurbescherming van Phaya Suea heeft een klacht ingediend bij het politiebureau van Sai Yok en verzocht om de arrestatie van de heer Prakop.

Het korps vroeg de politie ook om het onderzoek uit te breiden en leden van de bredere handelsring voor wilde dieren te vangen.  Hoe groot de bende is, is niet duidelijk.

Nevelpanters zijn een beschermde soort onder zowel de Wildlife Conservation and Protection Act van 2019 als de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). De soort wordt gevonden in Nepal, Bangladesh en Assam in het oosten van India en via Indochina naar Sumatra en Borneo, evenals delen van Zuid-China.

Omdat hij aantrekkelijke camouflage patronen op zijn huid heeft, wordt de soort vaak door stropers bejaagd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: กรมอุทยานแห่งชาติ สัตว์ป่า และพันธุ์พืช 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!