In Bangkok gehouden rouwbijeenkomst georganiseerd ter nagedachtenis aan de 15-jarige neergeschoten jongen, kreeg een naar randje

BANGKOK:- Een groepje rouwende demonstranten kwam eergisterenavond bijeen en raakte in conflict met de politie voor het politiebureau van Din Daeng, doordat ze ongeoorloofd samenkwamen ter nagedachtenis van de 15-jarige demonstrant Warit Somnoi die werd neergeschoten tijdens een Din Daeng-confrontatie op 16 augustus.

De jonge demonstrant werd afgelopen donderdagmiddag dood verklaard, nadat hij ongeveer twee maanden in coma had gelegen in het Rajavithi-ziekenhuis.  De jonge Warit werd naar verluidt met scherpe kogels beschoten toen hij in een nacht van een harde confrontatie tussen de oproerpolitie en pro-democratische demonstranten langs het politiebureau van Din Daeng reed.

Tot op heden hebben beide partijen de schuld gegeven aan de andere of aan “mysterieuze” derden die problemen wilden veroorzaken voor de schietpartij.  Op het moment van schrijven is niemand aangeklaagd of verantwoordelijk gehouden voor de schietpartij.

Khun Warit is  erkend als de eerste demonstrant die stierf terwijl hij eist en vecht voor het aftreden van premier Prayut Chan-O’Cha en zijn regering.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!