Illegaal Feestje op Koh Chang, bron van een Covid19 uitbraak op het eiland

~MET HET VERSTAND VAN EEN GARNAAL~
(Over erg weinig verstand, erg dom zijn)

KOH CHANG:- Tijdens een recentelijke bijeenkomst van het provinciale bestuur Trat, waartoe ook Koh Chang behoort, verleende provinciegouverneur Pinyo Prakobphon de lokale autoriteiten op het populaire vakantie-eiland donderdag 14 dagen uitstel om de Covid19 situatie onder controle te krijgen.

Als het aantal Covid19 infecties in deze periode niet afneemt, zou Koh Chang – naar het voorbeeld van Koh Samet – tijdelijk gesloten worden voor bezoekers.

Volgens Michael Weber, die als enige westerse buitenlander lid is van de Adviesraad van de Tourism Authority of Thailand (TAT) in de Trat-regio en die regelmatig deelneemt aan de bijeenkomsten, zijn de mogelijkheden tijdens een crisisbijeenkomst uitvoerig besproken.

Een party in het Chang Park zou aanzienlijk hebben bijgedragen aan de verspreiding van Covid-19 op het eiland. Een aanzienlijk deel van de nieuwe besmettingen is terug te voeren op het gehouden feestje in het Chang Park. Op een videoclip die op het feest werd gemaakt zijn 15 buitenlanders te zien, die flink aan het “feesten” waren. Tot op heden is er tegen hen geen enkele actie ondernomen, het verzoek van de autoriteiten om contact met hen op te nemen is nog niet opgevolgd en daarom bestaat het vermoeden dat de buitenlanders illegaal in het land verblijven.

SAMEN TEGEN CORONA
Wie zichzelf beschermt, beschermt ook anderen. Daarom geeft de gezondheidsautoriteit van de provincie Trat alle personen die risico lopen in verband met party in het Chang Park de mogelijkheid gegeven om binnen 14 dagen kosteloos een coronavirus test te laten uitvoeren in de kliniek (Thai: “Anamai”) ​​in Klong Prao, zonder dat de hulp van de Thaise immigratiedienst ingeroepen wordt.

Op de vergadering van het provinciaal bestuur werd voorgesteld, maar nog niet besloten, dat alle buitenlanders die op Koh Chang wonen, getest zouden worden. Een andere belangrijke verandering is dat bezoekers die naar Koh Chang reizen zonder bewijs van een negatieve PCR-test, worden afgewezen en gevraagd terug te keren naar het vasteland voor een Covid-19-test in het Trat Hospital. Het staatsziekenhuis op Koh Chang is overbelast en zal tot nader order geen toeristen meer testen.

Voor Vragen? Voor informatie kunt u per E-MAIL CONTACT opnemen met Michael Weber (D) van het Top Resort

Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!