‘Ik voel mijn ogen branden’: Thailand zegt binnen te blijven als de luchtvervuiling toeneemt

BANGKOK:- De concentratie van kleine en gevaarlijke deeltjes in de lucht, bekend als PM2.5, was in de hoofdstad 14 keer hoger dan het door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbevolen niveau, waardoor het de op zes na slechtste ter wereld is, volgens IQAir, een Zwitsers platform voor het volgen van de luchtkwaliteit.

De afdeling van het land die de vervuiling controleert, zei dat “stagnerende weersomstandigheden” de uitstoot van voertuigen en seizoensgebonden branden op landbouwgronden verergeren.

“We moeten de inspanningen om de vervuiling aan te pakken intensiveren door mensen aan te moedigen thuis te werken. Scholen … moeten misschien buitenactiviteiten vermijden om gevolgen voor de gezondheid van kinderen te voorkomen”, zei de directeur-generaal van het departement tijdens een persconferentie.

Bewoners klaagden over slecht zicht en ademhalingsproblemen.

“Ik voel mijn ogen branden. Ik kan nauwelijks zien als ik op een motorfiets tegen de wind in moet rijden,” zei Kanjanaporn Yampikul, een 51-jarige motorrijder.

De WHO adviseert dat de gemiddelde jaarlijkse metingen van PM2.5 niet hoger mogen zijn dan 5 microgram per kubieke meter, nadat zij vorig jaar haar richtlijnen had gewijzigd, omdat zelfs lage concentraties aanzienlijke gezondheidsrisico’s veroorzaken. Het niveau in Bangkok en omgeving is momenteel 70,5 microgram per kubieke meter.

Elk jaar veroorzaakt blootstelling aan buitenluchtvervuiling naar schatting 4,2 miljoen vroegtijdige sterfgevallen, volgens de WHO.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: marketscreener.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!