Huib kijkt met een lachend gezicht over de schouder van een engeltje naar de kinderen van de Vaan & Goosen stichting in Pattaya

~STILLE WATEREN HEBBEN DIEPE GRONDEN~
Bij lieden, die zich weinig uitlaten, zit dikwijls meer dan men naar uiterlijke schijn vermoeden zou)

PATTAYA:~ Gisteren was uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand door het echtpaar de Vaan- Goosen uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de overdracht van een computerlokaal, welke speciaal is ingericht voor de kinderen van migranten ouders.

Voor Olleke Bolleke verder gaat met iets te schrijven over de stichting, wilt hij eerst even stil staan bij een onverwachte gebeurtenis binnen de Nederlandse gemeenschap, welke vorig jaar juli plaatsvond.

Zoals de meeste lezers van Olleke Bolleke weten, moesten wij vorig jaar in de maand juli afscheid nemen van Huibert den Tuinder, in de volksmond Huib geheten. Zoals bekend Huib was een man van weinig woorden, maar wie er eens voor ging zitten, kwam er al snel achter dat er veel meer achter Huib stak, zo was hij een fervent muziekliefhebber, zodat al ergens livemuziek was, was Huib daar ook aanwezig om te genieten van de klanken die hem bekend in de oren klonken en ik kan u vertellen …..dat waren er vele!

Het jaarlijkse beach voetbal was ook een dingetje van Huib, als trouwe supporter van het Nederland Beach voetbal team, zat hij iedere wedstrijd trouw op de tribune, joelend en schreeuwend om de spelers aan te moedigen. 

Foto: Gerbrand Castricum

In de weken dat het beach voetbaltoernooi van Pattaya werd gespeeld moest je niet bij Huib aankomen, hij had geen tijd…..eerst voetbal en daarna een lekker biertje.

Het heengaan van Huib gaf voor menigeen een gevoel van ongeloof, het was even niet te bevatten maar al snel drong de realiteit van het leven tot ons door…Huib was niet meer!

Het was niet alleen voor Olleke Bolleke maar ook voor vele anderen medelanders een verrassing dat Huib bepaald had, dat een deel van zijn liquide nalatenschap naar de migrantenkinderen van de stichting “de Vaan – Goosen” moest gaan.  

Deze stichting zet zich op een noemenswaardige wijze in voor de kinderen van migranten arbeiders die in de bouw en fabrieken in Pattaya proberen de eindje aan elkaar te knoppen. 

Rene Goosen en Jan de Vaan hebben met hulp en donaties de voortgang van wijlen Martin Brands childcare een geweldige impuls gegeven, dit door in begin van dit jaar een prachtig gebouw nabij te Sukhumvit Road te realiseren.

Een gebouw waar de kinderen, soms wel 90 kinderen per dag opgevangen worden, ze krijgen daar hun natje en droogje en krijgen educatie en inspiratie om hun verdere leven goed op deze aardbol te doorstaan.

De nalatenschap van Huib liet toe, dat er een prachtig computerlokaal gerealiseerd kon worden, tientallen computers staan opgesteld om de kinderen in de digitale wereld wegwijs te maken.  Het zal de familie van Huib ongetwijfeld een gevoel van trots geven, als zij vernemen dat de lesruimte het “ Huib den Tuinder lokaal” genoemd wordt. Dit kon mede door de Duitse heer Hans Günther Müller gefaciliteerd worden.

Afgelopen zondag werd Rene Goosen door de programmamakers van de Oh, Oh, Oh, dit is de Paul en Fenno Show van Olleke Bolleke Radio geïnterviewd worden. In dit interview vertelt Rene meer over waar zij en haar man Jan voor staan, u kunt dit interview hieronder beluisteren.

Olleke Bolleke in Thailand

6 gedachten aan “Huib kijkt met een lachend gezicht over de schouder van een engeltje naar de kinderen van de Vaan & Goosen stichting in Pattaya”

 1. Fantastisch, wat een kanjer die Huib.
  Ik hoop dat ie meekijkt.
  Immers niemand weet wat er na dit leven gebeurd.

 2. Wat een mooi gebaar van Huib en voor een heel goed doel. Ook mooi de lachende foto van Huib. Dat het lokaal naar Huib is vernoemd vind ik wel heel erg mooi, op deze manier wordt hij niet vergeten.
  Ik zit nu te luisteren naar de muziek en wat er straks komen gaat over Huib. Ik wens de stichting heel veel succes en dat ze maar veel mogen bereiken.

 3. Huib is er niet meer, klopt niet helemaal. Het lichaam van huib is er niet meer. Zolang wij huib herinneren leefd Huib voor in de gedachten. Als wij niet meer aan hem denken dan is Huib pas echt verdwenen en is hij echt weg. Door zijn nalatenschap aan de Vaan&Goosstichting in de vorm van een computer lokaal. Zal de geest van Huib nog lang door leven. Huib een hele goede daad. Rust zacht.

 4. Huib was een goed mens en dat blijkt wel weer. Door dit prachtigge computerlokaal voor die arme kindertjes te bekostigen. De geest van huib zal door leven!! Rust zacht!

 5. Met Huib en vaak ook met Theo geweldige avonden beleefd,,,we hebben wat bandjes bekeken, maar ook was hij een wandelende encyclopedie,zowel op muziek als op sport gebied,,,,ik weet zeker dat hij boven samen met Theo ook veel aan het discussiëren zijn,,,,,, voor mij zal Thailand nooit meer helemaal hetzelfde zijn,,,,want dat ik hem zal missen dat is wel zeker,
  Maar geweldig voor wat hij heeft achtergelaten voor die kinderen,,,
  Je was een topper maar bent het nog steed 🙏🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!