Hua Hin maakt zich op voor een zinderende week met temperaturen die kunnen oplopen tot 40° Celsius 

HUA HIN:- De Inwoners van Hua Hin worden geconfronteerd met een week van extreme hitte, met temperaturen die naar verwachting tot en met vrijdag kunnen oplopen tot 40° Celsius en in het weekend iets koeler tot 39° celsius, aldus de Thaise weerdienst.

De intense hittegolf wordt toegeschreven aan een aanhoudend lagedrukgebied boven de regio, dat naar verwachting tot 28 april zal duren.

Omdat er geen neerslag wordt voorspeld, nemen de zorgen toe, omdat het gebied blijft kampen met een ernstige droogtecrisis.

Gezondheidsfunctionarissen adviseren het publiek om buitenactiviteiten te beperken vanwege het risico op hittegerelateerde ziekten.

De kans op onweersbuien in sommige gebieden draagt ​​bij aan de ongunstige omstandigheden, hoewel deze naar verwachting geen substantiële verlichting van de droge periode zullen brengen.

Ondertussen heeft het ministerie van Volksgezondheid gewaarschuwd voor de gevaren van een hitteberoerte, wat in deze periode een punt van zorg blijft.

Bovendien bracht een recent onderzoek, uitgevoerd door het ministerie van Volksgezondheid van 1 maart tot 4 april, waarbij 682 deelnemers betrokken waren, aanzienlijke gezondheidsproblemen aan het licht als gevolg van de seizoensgebonden hitte. Hoofdpijn, constipatie en spierkrampen waren de meest gemelde problemen: 21,9% van de respondenten had last van hoofdpijn.

In totaal uitte 52,8% van de ondervraagden gematigde zorgen over gezondheidsproblemen als gevolg van de hitte, terwijl 19,8% aangaf zich grote zorgen te maken. Deze cijfers benadrukken de dringende behoefte aan bewustzijn en preventieve maatregelen bij het publiek om het hoofd te bieden aan de verwachte hoge temperaturen.

Olleke Bolleke, uw weerbeer in Thailand

2 gedachten aan “Hua Hin maakt zich op voor een zinderende week met temperaturen die kunnen oplopen tot 40° Celsius ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!