Hong Kong wil transitreizigers uit Thailand niet toelaten

BANGKOK:- Luchtpassagiers uit de zogenaamde Groep A, een lijst van aangewezen risicolanden waaronder Thailand, zouden volgens een (anonieme) bron géén toegang tot Hong Kong krijgen, deze maatregel zou een agressieve poging zijn om de Omicron variant buiten de regiogrenzen te houden.

Luchthavenfunctionarissen hebben de luchtvaartmaatschappijen onlangs op de hoogte gebracht van het plan, ze wilden graag anoniem blijven, aangezien de details nog niet openbaar zijn.  

De opschorting gaat op 15 januari in en duurt tot 14 februari, hoewel de einddatum nog wordt bekeken, zei één van de functionarissen. De procedures voor de uitvoering van het verbod moeten nog worden vastgesteld.

Hoewel er nu weinig verkeer is als gevolg van de pandemie, zal de maatregel waarschijnlijk een onevenredig grote impact hebben op Cathay Pacific Airways Ltd, de vlaggenschipluchtvaartmaatschappij van de stad die de overgrote meerderheid van de passagierstransfers afhandelt.  

Voorafgaand aan Covid was Hong Kong een druk knooppunt voor transits vanuit het vasteland van China, Taiwan en verschillende andere gebieden in de regio, evenals langeafstandsroutes zoals de VS en het VK.

Hong Kong worstelt met een relatief kleine uitbraak van de Omicron-variant, waardoor nieuwe maatregelen worden opgelegd aan een breed scala aan activiteiten om een ​​Covid-strategie met nultolerantie te handhaven.  De regering zei gisteren dat het onderwijs in kleuterscholen en basisscholen wordt opgeschort van vrijdag tot na de nieuwjaarsvakantie volgende maand.

De Groep A-lijst van Hong Kong omvat ongeveer 150 landen en gebieden, waaronder de acht landen die specifieke vluchtverboden aan boord hebben vanwege Covid-gevallen.  Die acht zijn Australië, Canada, Frankrijk, India, de Filippijnen, Pakistan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Hong Kong verbood al eerder alle transfers van passagiers naar luchthavens in maart 2020, in de begindagen van de pandemie, maar hervatte ze geleidelijk in de maanden die volgden, met uitzondering van het vasteland van China.  Hoewel de reisbeperkingen het verkeer tijdens de Covid-crisis ernstig hebben beperkt, had Cathay gezegd dat er een gezonde vraag was naar transitvluchten.

Volgens de bevolking is de schorsing van de passagierstransferservice niet van toepassing op diplomaten, overheidsfunctionarissen, atleten en werknemers die deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Peking.  De Olympische Winterspelen van 2022 beginnen op 4 februari.

 “We staan ​​in nauw contact met de luchthavengemeenschap over maatregelen om de infectiebescherming op de luchthaven te versterken”, aldus een verklaring van de luchthavenautoriteit van Hong Kong.

Groep A-bloklanden omvatten traditioneel populaire transitroutes in Hong Kong, waaronder Singapore, Australië en een aantal Europese landen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!